Verhuizen

Verhuizen? Kies de perfecte verhuisdozen

Verhuizen? Kies de perfecte verhuisdozen
Verhuizen, het is een stressvolle gebeurtenis. Je moet ineens zoveel regelen, dat je misschien vergeet om het belangrijkste te onderzoeken: de verhuisdozen. Je wil niet dat je spulletjes op straat komen te liggen door een verkeerde doos. Of dat ze jarenlang nog naar bananen of sinaasappels ruiken, omdat je dozen van de winkel hebt gebruikt. De perfecte verhuisdozen zijn stevig en meer dan één keer te gebruiken.

Verhuisdozen kiezen

Voordat je gaat inpakken, kies je eerst de verhuisdozen uit. Gebruik altijd echte verhuisdozen; deze zijn namelijk veel steviger dan gewone kartonnen dozen, kunnen tegen een stootje en vallen niet zomaar uit elkaar als het regent. Hou rekening met wat je gaat inpakken. Lichte spullen kunnen gemakkelijk in een doos die tot dertig kilo kan dragen. Maar zwaardere spullen, zoals je keukenmachine of een bijzonder beeld, kan je beter pakken in een doos die extra verstevigd is. Weet dus wát je in de dozen gaat stoppen en koop hierop je verhuisdozen.

Maak een verhuisplan

Voor een gestroomlijnde verhuizing maak je van te voren een verhuisplan. Goede verhuisdozen kunnen best duur zijn, vooral als je er veel van nodig hebt. Ga je in één dag over naar het nieuwe huis? Dan is het verstandig veel dozen aan te schaffen. Maar misschien neem jij wel de tijd en verhuis je een kamer per keer en alle apparaten en meubels op de laatste dag. Verhuis je per keer een kamer, dan heb je wellicht aan minder dozen genoeg en kun je deze hergebruiken voor de volgende kamer. Dat is net zo makkelijk. Goede verhuisdozen gaan namelijk met gemak tientallen verhuizingen mee. Gebruik ze als je eenmaal verhuisd bent als opslagdozen of vouw ze uit en zet ze achterin de kast. Misschien kun je er nog iemand anders blij mee maken.

Verhuisdozen inpakken

Je hebt de perfecte verhuisdozen gevonden voor jouw verhuizing. Je hebt ze met het grootste gemak gevouwen en nu is het tijd om in te pakken. Als je verhuisdozen hebt gekozen die een bepaald gewicht kunnen dragen, dan is het handig om een weegschaal erbij te nemen om ervoor te zorgen dat je dat gewicht niet overschrijdt. Zo weet je zeker dat een doos het gewicht aan kan van je spulletjes. Pak slim in en stop de dozen niet te vol. Meestal is er aan de binnenkant een limiet aangegeven. Dat zit er niet voor niets. Door onder die streep te blijven (meestal onder de handvatten) geef je wat speling tussen deksel en spullen. Bij het stapelen van dozen wordt daarmee de kans kleiner om iets te breken.

Perfecte verhuisdozen en meer

Naast perfecte verhuisdozen zijn er nog andere verhuismaterialen. Wat dacht je van een matrasbeschermer en hoezen om over je meubels te doen. En heb je al aan een verhuisdeken gedacht? Deze worden over en tussen je apparaten gelegd in de verhuiswagen als bescherming en stootkussentje. Goede verhuisdozen en verhuismateriaal nemen heel veel zorgen weg. Hoef jij alleen nog de regie van de verhuizing te doen.

Ook interessant