Verhuizen

6 tips voor het vinden van een professionele verhuisbedrijf

6 tips voor het vinden van een professionele verhuisbedrijf
Na een lange tijd zoeken heb je eindelijk je droomhuis gevonden. Je kunt niet meer wachten op de verhuizing en zou er het liefst vandaag al in de nieuwe woning trekken. Helaas is dat niet mogelijk en dien je veel zaken te regelen om de verhuizing soepel te laten verlopen. Een belangrijk onderdeel van een verhuizing is het vinden van een professionele verhuisbedrijf.

Bepaal je budget

De eerste tip die we je willen geven voor het vinden van een professioneel verhuisbedrijf, is dat je vooraf een budget moet bepalen. Denk na over wat je maximaal kwijt wilt zijn aan de verhuizing en ga vervolgens op zoek naar bedrijven die binnen dit budget vallen.

Waar zit het bedrijf gevestigd?

Voor het vinden van een geschikt verhuisbedrijf dien je op zoek te gaan naar de bedrijven die bij jou in de buurt gevestigd zijn. Een verhuisbedrijf in Den Haag is alleen voordelig om in te zetten als je van of naar Den Haag gaat verhuizen. Doe je dit niet, dan dien je erg veel geld te betalen voor de voorrijkosten. Aangezien er genoeg bedrijven bij jou in de buurt, is dit in principe gewoon geld weggooien.

Bekijk de pluspunten van elk bedrijf

Als je een lijstje hebt verzameld van alle verhuisbedrijven die binnen jouw budget passen, is het verstandig om de pluspunten van ieder bedrijf tegen elkaar af te wegen. Wat maakt het ene bedrijf beter dan de ander en welk bedrijf heeft er het meeste pluspunten? Wees hierin realistisch en denk goed na over hoe zwaar elk pluspunt weegt voor jou.

Wat zijn de minpunten van elk bedrijf?

Als je de pluspunten op een rij hebt gezet, is het belangrijk om kritisch te zijn naar hoe het bedrijf te werk gaat. Al snel ontdek je meerdere minpunten die invloed kunnen hebben op hoe de verhuizing verloopt. Ga vervolgens op zoek naar de bedrijven met de minste minpunten en de meeste pluspunten. Maak hier een lijstje van en zorg ervoor dat jij uiteindelijk de beste verhuisservice krijgt.

Bekijk de reviews

Als je de voor jou meest gunstige bedrijven onder elkaar hebt gezet, kun je kijken naar de reviews. Zijn voormalige klanten tevreden over de werkzaamheden of heeft het bedrijf steekjes laten vallen? Lees de reviews over de verschillende bedrijven kritisch door en maak aan de hand daarvan je lijstje nog kleiner.

Plan een gesprek in

Als er uiteindelijk nog maar enkele bedrijven zijn overgebleven, kun je bij hen gesprekken inplannen. Vraag naar de werkwijze en kijk of deze aansluit bij jouw wensen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kun je vragen of een iets andere werkwijze ook mogelijk is.

Een ander belangrijk onderdeel dat besproken dient te worden, is de verzekering. Wat gebeurt er als er spullen kapot gaan tijdens de verhuizing? Dien jij hiervoor op te draaien of dekt het bedrijf de schade?

Ook interessant