Verf kan wonderen doen

Bron: Boss
Ben je uitgekeken op je interieur? Geen makkelijker en sneller middel dan met de verfkwast of -rol aan de slag te gaan. Niet alleen pleisterwerk, ook hout tegen de muur kan soms enkele laagjes gebruiken, zoals blijkt uit twee originele voorbeelden.

Verven op hout

Wie hout wil verven, kan niet starten zonder voorbereidend werk. Om te beginnen, reinig je het hout en schuur je het met schuurpapier nr. 100 of nr. 120. Verwijder daarna het stof. Breng een grondlaag aan en vervolg met twee verflagen.

Om in de jongenskamer uit bijgaand voorbeeld de lijnen van het Ďvoetbalveldí aan te brengen, moet je met overleg te werk gaan. De lijnen plak je af met met (witte) plakband. Om spatvlekken te voorkomen, bescherm je het deel dat je niet wil schilderen met afplakpapier. De cirkel trek je met een potlood dat aan een koordje werd bevestigd. Plak hem nadien af met speciale, flexibele vinylplakband.

Breng de verf aan met een kleine rol en werk bij met een penseel. Laat zes tot acht uur drogen en breng een tweede verflaag aan. De afplaktape verwijder je meteen na het verven.

Gezond

Of het geverfd is of niet, hout heeft een gunstige invloed op de gezondheid. Volgens een Fins onderzoeksinstituut is de luchtvochtigheid in ruimtes met veel houtoppervlakken stabieler dan in vertrekken zonder hout. Daardoor wordt het risico op infecties en allergische reacties aanzienlijk kleiner. Zoals alle organische materialen koelt hout bovendien minder intensief af, waardoor niet extra moet worden gestookt.Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo