Verbouwen

Verduurzamen in het bedrijfsleven

Verduurzamen in het bedrijfsleven
We zijn tegenwoordig veel meer bezig met het verduurzamen en ervoor zorgen dat we op een groenere manier gaan leven. Toch is dit vaak nog wel makkelijker gezegd gedaan en het is dan ook best lastig om duurzame alternatieven te vinden op bestaande producten, apparaten en manieren van leven die wij gewend zijn. We zijn bijvoorbeeld gewend om elke dag gebruik te maken van de auto en we zijn als consumenten ook omringd door fast fashion, waar we allemaal in mee gaan. Je kan de eerste stap zetten door naar je eigen huishouden te kijken en goed te analyseren waar je zou kunnen verduurzamen.

De klimaatveranderingen

Het klimaat is door de jaren heen enorm aan het veranderen en dit is de manier van de aarde om aan te geven dat het niet goed gaat. Als mensen zorgen wij voor enorm veel vervuiling en zeker sinds de ontwikkelingen van de technologie, wordt dit alleen maar meer. We zijn nou eenmaal tegenwoordig gewend om op een bepaalde manier te leven en bepaalde dingen te gebruiken, die nou niet altijd goed zijn voor de wereld. Toch kunnen we hier ook weer duurzame alternatieven voor bedenken en op die manier zijn we stapje voor stapje dichterbij een groenere toekomst.

De stap tot verduurzamen

De stap zetten tot verduurzamen is soms erg lastig en zo weet je bijvoorbeeld helemaal niet waar je moet beginnen. Wat kan je allemaal doen om te verduurzamen en wat zou het meest effectief zijn? Kijk bijvoorbeeld eens naar je woning en je dagelijkse routine. Welke apparaten gebruik je allemaal, wat doe je op een dag en wat zijn je gewoontes? Hierop kan je dan weer aanpassingen maken en kijken naar duurzame opties. Denk bijvoorbeeld aan het scheiden van je afval, een paar keer per week minder de auto pakken of het overstappen op elektrisch rijden wanneer je een nieuwe auto wil aanschaffen. Je kan bijvoorbeeld ook bij specialisten een energielabel aanvragen, zodat je gelijk weet waar je staat.

Verduurzamen als bedrijf

Ook voor bedrijven is het zeer belangrijk om te verduurzamen en dit kan als onderneming ook op verschillende vlakken. Het ligt ook maar net aan jullie werkwijze, jullie processen en de routines die jullie gebruiken. Zo kan je bijvoorbeeld ook een energielabel bedrijfspand aanvragen, waardoor je meteen weet waar je als onderneming staat en welke stappen je kan ondernemen. Hierna kan er gekeken worden naar vlakken waar jullie op kunnen verduurzamen en kan er een gericht plan gemaakt worden.

Ook interessant