Verbluffend meubelontwerp dat gebruik maakt van het superpositie-concept

23 september 2020 Bron: Formica
Verbluffend meubelontwerp dat gebruik maakt van het superpositie-concept
In samenwerking met het Franse meubelmerk Hetch Mobilier, is het ColorCore laminaat by Formica Group toegepast op de meest creatieve manier voor hun 'FLOWA'-collectie. Hun unieke ontwerpbenadering leverde een verbluffend resultaat op!

Hetch Mobilier, onder leiding van Furniture Designer, Pierre-Henri Devinaeu besloot zijn creativiteit te combineren met Paper Artist, Maud Vantours, om de wereld een eigentijdse en innovatieve meubelcollectie te presenteren. Al snel na hun beslissing om samen te werken, ontdekten ze dat het werken met onze ColorCore collectie hen de voorsprong zou geven die ze nodig hadden om hun visie tot leven te brengen.

Pierre-Henri en Maud creŽerden een 'FLOWA' dressoir en spiegel door gebruik te maken van de in de kern matchende kleur van ColorCore om een naadloze afwerking te creŽren. De mogelijkheid om ColorCore om te zandstralen, te graveren, te snijden, te frezen en 3D gelaagde oppervlakken te bouwen voor een adembenemend effect, leende zich ook goed voor dit project. Hier is het volledige overzicht.

Verbluffend meubelontwerp dat gebruik maakt van het superpositie-concept

Introductie van de ontwerpers

Het in Parijs gevestigde Maud is gespecialiseerd in het transformeren van eenvoudige materialen tot kunstwerken, waarbij gebruik wordt gemaakt van gekleurd papier om 3D-lagen te produceren die ingewikkelde en geÔnspireerde patronen in volume creŽren. Ze heeft gewerkt met Guerlain, Tag Heuer, YSL en LancŰme.

Na een uitzonderlijke carriŤre bij architectenbureaus heeft Pierre-Henri het meubelmerk Hetch Mobilier opgericht. Hij wil in elk van zijn ontwerpen zijn levenservaringen conceptualiseren.

Het concept

Tijdens de samenwerking tussen Maud en Pierre-Henri stond slechts ťťn principe centraal in hun denken: superpositie. Deze eenvoudige handeling, het plaatsen van het ene ding op het andere, werd het middelpunt van hun aanpak. In ColorCore vonden ze het perfecte materiaal voor hun visie - en ze gingen al snel op zoek naar een eigentijdse en onvergetelijke collectie.

Verbluffend meubelontwerp dat gebruik maakt van het superpositie-concept

De techniek

Pierre-Henri heeft een lange geschiedenis in het gebruik van gekruiste lagen houtfineer in zijn superpositiewerk. Dit specifieke project vroeg echter om extra kwaliteiten van het gekozen materiaal. Het moest resistent zijn, dun, kleurrijk, gemakkelijk te vervaardigen en in staat om zijn structurele integriteit te behouden. ColorCore, met zijn 1,3 mm dikte, de hoogste sterkte en extreme duurzaamheid, was het voor de hand liggende antwoord.

Het materiaal

Toen we werden benaderd door Maud en Pierre-Henri, was het gemakkelijk om het potentieel in hun project te zien. Hier hun reactie over het werken met ColorCore...

"ColorCore biedt een nieuwe dimensie in decoratieve oppervlakken. De homogene kleur van het decoratieve oppervlak tot in de kern zorgt ervoor dat de 'donkere lijnen' die soms geassocieerd worden met traditioneel laminaat gewoon verdwijnen. Het in de massa gekleurde materiaal geeft een onbegrensde keuze in het creŽren van een mooie oppervlakte- en randbeafwerking. Bovendien is het vanzelfsprekend te kiezen voor het merk waar we automatisch aan denken als je het over laminaat hebt en het merk dat iedereen kent...".

Verbluffend meubelontwerp dat gebruik maakt van het superpositie-concept

Het oordeel

Onze Design Manager Nina Bailey beschrijft FLOWA als echt inspirerend. Ze zegt: "Dit stuk duwt het gebruik van laminaat naar nieuwe en ongelooflijk spannende resultaten. De doorgesneden techniek, meestal in textiel, wordt toegepast op ons ColorCore materiaal in het meest verbluffende bloemmotief. Het geeft het dressoir diepte en een groot gevoel van materiaalgebruik.

"Het dressoir bevat bijna al onze ColorCore producten. Het is een perfect voorbeeld van hoe een veelvoud aan kleuren harmonieus samen kan werken in ťťn product".


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo