Ventilatie

Verbeter de luchtkwaliteit, verminder de kans op coronaverspreiding

Verbeter de luchtkwaliteit, verminder de kans op coronaverspreiding
Recente cijfers laten zien dat de luchtkwaliteit in binnenruimtes, zoals op scholen, kantoren en in publieke ruimtes, flink onder druk staat. Fijnstof, micro-organismen en andere (virus)deeltjes verspreiden zich binnen sneller. Ventileren met open ramen is om die reden één van de vier basismaatregelen uit het coronabeleid. Maar met het oog op het koude, natte en winderige najaar, zijn openstaande ramen niet altijd de meest aangename optie. “Toch is een comfortabel en veilig binnenklimaat cruciaal, helemaal nu we weer met z’n allen aan het werk en terug naar school gaan. Het voorkomt de kans op uitbraak en verlaagt de kans op langdurige uitval van personeel”, vertelt Sven Janssen, Health & Safety Manager bij Boels.

Vanaf vandaag verhuurt Boels Mobiele Luchtreinigers om bij te dragen aan een gezond en veiliger binnenklimaat voor kantoren, scholen, horeca en andere publieke ruimtes. De luchtreinigers hebben een compact ontwerp en werken nagenoeg geruisloos. Daardoor is het mogelijk om de luchtkwaliteit op grotere schaal te verbeteren en de luchtspreiding van virussen, waaronder corona, te verminderen.

De verhuurbare luchtreinigers verwijderen tot 99,95 procent van de aerosolen, allergenen en (fijn)stofdeeltjes uit de lucht volgens een certificering van het Duitse SGS Instituut. De ramen kunnen in deze herfst- en winterperiode gewoon op een kier blijven staan. Janssen: “De mobiele luchtreinigers beschermen alle aanwezigen door de luchtkwaliteit te verbeteren, waardoor in een veiliger en gezonder binnenklimaat gewerkt of gestudeerd kan worden. De winterjas mag en kan op de gang blijven. En dat maakt zeker in het najaar een enorm en aangenaam verschil.”

De Mobiele Luchtreiniger is vanaf nu te huur voor commercieel gebruik in onder meer scholen, universiteiten, bedrijven, (semi)overheden en zorginstellingen. Ga naar cleanair.boels.nl voor meer informatie.