Aanhangwagen met huif onmisbaar voor een soepel lopende verhuizing

5 augustus 2020 Bron: Bouw & Wonen
Aanhangwagen met huif onmisbaar voor een soepel lopende verhuizing
Een verhuizing is een hele klus. Je kunt ervoor kiezen om het vele werk uit te besteden, maar een verhuisbedrijf inschakelen kost natuurlijk geld. Heb je slechts een smal budget beschikbaar, dan is het aantrekkelijker om de verhuizing zelf te regelen. Trommel wat goede vrienden op en ga aan de slag. Natuurlijk moet je er goed over nadenken wat de eventuele valkuilen zijn, maar zelf verhuizen is eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld, mits je beschikt over de juiste hulpmiddelen.

Elke verhuizing vereist maatwerk

Jouw interieur is anders dat van je buren en weer anders dan dat van hun buren. Werp eens een kritische blik op alles wat je in huis hebt en vraag jezelf daarbij af of er moeilijk te verhuizen objecten bij zijn. Een grote, zware antieke kast bijvoorbeeld. Misschien is het toch verstandiger om daar een echte specialist voor in te schakelen? Of heb je er alle vertrouwen in dat je die samen met een paar vrienden goed kunt verhuizen? De keus blijft natuurlijk aan jou. Voor de meeste verhuizingen geldt dat er vooral veel kleinere zaken moeten worden overgezet van de ene naar de andere locatie. Dozen vol met spullen, die je zorgvuldig ingepakt en gelabeld hebt. Daar kan weinig mee gebeuren. Meubels kunnen vaak uit elkaar gehaald worden, de onderdelen zijn dan gemakkelijk te tillen en niet zo volumineus meer.

Dit heb je nodig voor een geslaagde verhuizing

  • Ter voorbereiding op de grote dag begin je natuurlijk tijdig met inpakken. Zorg voor voldoende verhuisdozen en eventueel een rol tape om ze dicht te plakken als dat nodig is.

  • Voor de verhuizing zelf kun je een aanhangwagen huren. Kies voor een exemplaar met huif, want vertrouwen op mooi weer is niet verstandig. Je hebt dergelijke aanhangwagens in diverse formaten, met enkele of dubbele as. Het verschil zit uiteraard in het maximale laadvermogen.

  • Meubels van of naar een verdieping verhuizen, doe je het best met een ladderlift. Ga je een ladderlift huren, zorg er dan voor dat je die tijdig reserveert. Je bent er dan zeker van dat het apparaat ook daadwerkelijk op de grote dag beschikbaar is. Tip: zorg een dag voor de verhuizing voor een vrije parkeerplaats voor de deur!

  • Vergeet tenslotte niet om een goed werkend koffiezetapparaat met alle benodigdheden klaar te zetten. Zo houd je deze dag ook je vriendenclub tevreden!


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo