Woning verbouwen? Zorg voor opslag van uw huisraad

Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Woning verbouwen? Zorg voor opslag van uw huisraad
Bent u van plan uw woning te verbouwen? Dat is dan leuk nieuws. Maar hoe begint u er aan? Heeft u al een stappenplan in uw hoofd of op papier? Het klinkt aanlokkelijk, maar u moet daar wel iets voor doen. En dan hebben we het nog niet gehad over uw inboedel. Die ‘parkeert’ u maar best op een safe plek. Opslagruimte huren zal wellicht aan de orde zijn.

U heeft er zin en u wilt wat? Verbouwen van de eigen woning. Proficiat! Maar nu weer even met de voetjes op de grond want er wachten u een hele hoop zaken die u absoluut op rij moet zetten. Weet u al wat u gaat verbouwen? En hoeveel het u zal kosten? Wat met de financiering? Het financieren van een huis is al lastig, laat staan het financieren van een verbouwing. Oriënteer u dus vroeg en breed als u geld moet of wilt lenen voor de verbouwing.

Wie heeft u nodig?

De klusjesman, uw vriend of vriendin, een aannemer, alleen uzelf…de vraag is hoeveel en welke personen je allemaal nodig hebt voor het plaatsen van nieuwe kozijnen, het vervangen van het dak, het stuken van de binnenmuren en het plaatsen van de nieuwe keuken. Of doet u alleen een keukenrenovatie en zoekt u een handig persoon? Ga zo maar door. U leest het, er komt heel wat planning aan te pas bij gelijk welke verbouwing.

Dockshelters

Gelukkig bestaan er genoeg oplossingen om problemen op te lossen. Denk maar aan de voorlopige opslag van uw meubels. Zoekt u ruimte voor goederenopslag? Bij gespecialiseerde bedrijven slaat u uw goederen veilig op. Een 24-uurscamerasysteem registreert ieder bezoek. Daarnaast kunt u uw goederen overdekt laden en lossen in dockshelters. De opslagruimtes zijn droog, schoon en sfeervol. U hoeft niet bang te zijn dat uw goederen beschadigd, verweren of vochtig worden. De temperatuur en luchtvochtigheid van de opslagruimtes is constant.

Self storage

Er zijn bedrijven die werken volgens het concept self storage voor de opslag van uw goederen. Dit betekent dat u zelf uw goederen brengt of haalt wanneer u dat uitkomt. De opslag is flexibel: voor korte of lange periode, een kleine opslagbox of grote opslagruimte. Er wordt meestal bekeken hoeveel opslagruimte u nodig heeft. Eventueel kan u gratis gebruik maken van een aanhangwagen om uw goederen te vervoeren.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo