Verwarming & Sanitair

Een airco kan veel meer dan alleen koelen

Een airco kan veel meer dan alleen koelen
Ook tijdens een druilerige en ontgoochelende zomer loont het de moeite om in airconditioning te investeren. Het aangename comfort dat ze scheppen bij hoge buitentemperaturen is welgekend, maar ook als de zon het laat afweten, bieden ze tal van voordelen. Zeker de innovatieve LG-toestellen hebben meer in petto dan alleen maar koelen.

Van de Standard Plus over de LG Artcool Mirror tot de Dualcool met luchtreiniger, alle LG-airconditionings doen uiteraard wat je in de eerste plek van hen verwacht: de temperatuur binnenskamers naar beneden halen en op een aangenaam niveau houden. Terwijl er buiten een hittegolf heerst, kan je binnen aangenaam afkoelen. Het is ook vandaag nog de hoofdreden waarom heel wat airco’s worden aangeschaft. Nu we een kwakkelzomer beleven, ligt de nood misschien net iets minder hoog om voor airconditioning te kiezen, maar de hedendaagse toestellen zijn tegenwoordig zo functioneel dat ze het hele jaar door een belangrijke rol vervullen in huis.

Wat kan u naast verkoeling nog zoal van de LG airco’s verwachten? Om te beginnen kunnen ze ook stuk voor stuk verwarmen. Met een airconditioning is het mogelijk tot op een ingestelde temperatuur af te koelen, maar ook weer op te warmen. Bovendien kunnen de toestellen dat ideale binnenklimaat dan ook op peil houden zodat het continu exact zo aangenaam warm blijft als de gebruikers wensen. Een praktisch alternatief voor traditionele verwarmingssystemen die onafgebroken blijven verwarmen en moeilijker bij te sturen zijn.

Een airco kan veel meer dan alleen koelen

CO2-niveau op gezonde hoogte

Koelen en verwarmen, dat is al best wat, maar 1 + 1 is niet 2 bij LG. Zuivere lucht is een belangrijker aspect geworden in onze levens en ook daar speelt LG op in. Ook de lucht zuiveren is bij LG een optie. De LG Dualcool met luchtreiniger verwijdert tot 99,9 procent van het ultrafijnstof in de lucht. Een effect dat ook binnen voor pure, zuivere lucht zorgt zoals we die aan de kust of in de bergen kennen.

Om het plaatje compleet te maken, zijn de moderne aircotoestellen ook nog eens duurzaam. Ze werken sneller en verbruiken minder dan verwarmingssystemen op fossiele brandstoffen. De meeste nieuwe toestellen hebben een A+++ energielabel en zijn uiteraard ook even rendabel met groene stroom die bijvoorbeeld van zonnepanelen kan komen. Het gebruik van het koudemiddel R32 zorgt voor een nog kleinere impact op het milieu dan R410A. De vlotte bediening vanop afstand met de LG ThinQ-app of Google Assistant zorgt daarnaast voor een extra functionaliteit die de gebruiksvriendelijkheid ook naar een uitzonderlijk niveau tilt.

Een airco kan veel meer dan alleen koelen
“Airco’s worden traditioneel veel in de zomerperiode geplaatst”, zegt Pieter Van Der Poorten, Sales Manager HVAC van LG. “Alleen zijn de meest moderne toestellen intussen al lang geëvolueerd naar apparaten die in alle vier de seizoenen hun nut bewijzen. Wachten tot het warm wordt, brengt bovendien het risico mee dat consumenten op een wachtlijst belanden bij één van de erkende installateurs en niet meteen aan de beurt komen. Daarom loont het om te anticiperen en ook straks in de herfst of winter een afspraak te maken om te kijken welke installatie het meest geschikt is voor u.”