Veilig n stijlvol: zwembad kan worden omgetoverd tot terras

29 september 2016 Bron: Logic-Immo
Veilig n stijlvol: zwembad kan worden omgetoverd tot terras
Almaar meer mensen kiezen voor een eigen zwembad bij hun huis. Tegenwoordig is investeren in luxueuze zwembaden een heuse trend. Je kunt er de waarde van je woning dan ook twintig procent of meer mee opkrikken. Een zwembad is natuurlijk niet louter een investering, het is ook gewoon bijzonder aangenaam in de zomer. Maar wat vang je in de winter aan met een buitenzwembad? Ontwerpbureau Agor komt met een originele oplossing op de proppen: een zwembad met beweegbare bodem dat je kunt transformeren tot een terras.

Zwembadbodem wordt zwembadbedekking

Het idee dat de ontwerpers van Agor bedacht hebben, is in wezen erg eenvoudig: de bodem van het zwembad komt naar boven en kan in de hoogste stand dienstdoen als afdekking.

Niet alleen wordt je zwembad op die manier veilig afgeschermd bij niet-gebruik, je wint ook enorm veel ruimte in je tuin. Want eigenlijk krijg je er gewoon een extra terras bij.

Laat je de bodem niet helemaal tot boven stijgen, dan maak je het zwembad minder diep. Ideaal om ook kleine kinderen in het water te laten ploeteren.

De beweegbare zwembadbodem in actie zien is behoorlijk spectaculair:Waarom kiezen voor een eigen zwembad?

Graag zwemmen is zeker geen slechte motivatie om een eigen zwembad aan te leggen. Maar als dat het enige is, kun je beter gewoon naar een openbaar zwembad trekken. Dat is niet alleen stukken goedkoper, je bespaart je ook het onderhoud n de afgunstige blikken van buurtbewoners.

Heb je echt geld op overschot, dan is een zwembad in de tuin, ondanks het wisselvallige klimaat in Belgi, nog zo gek niet. De lage rente op spaarboekjes zorgt ervoor dat zon investering het overwegen waard is. Ook de verminderde steun voor energiebesparende maatregelen en de onzekere toekomst van de fiscale aftrek van hypothecaire leningen zorgen ervoor dat steeds meer mensen nadenken over de aankoop van een luxezwembad.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo