Duik de zomer in met je eigen zwembad

29 juli 2016 Bron: Bouw & Wonen
Vroeger was het aanleggen van een zwembad zeker een luxe die niet iedereen zich kon veroorloven. Maar tegenwoordig bestaan er zwembaden uit verschillende materialen en in verschillende prijsklassen. Het aantal zwembaden in Vlaanderen is de laatste jaren sterk toegenomen. De uiteindelijke prijs van een zwembad hangt van je eigen noden af en ook van de leverancier die jij kiest. Goed vergelijken is dus de boodschap!

Gezondste sport

Wie houdt er nu niet van een frisse duik in het zwembad tijdens een warme zomerdag? Een zwembad is zalig om met de kinderen te spelen of om gezellig met vrienden samen te genieten met een heerlijke BBQ. Een zwembad brengt onmiddellijk meer leven in huis.
Zwemmen is een sport waarbij je jouw hele lichaam traint en oefent op zowel kracht als conditie. Enkele baantjes zwemmen per dag zal een ongelooflijk effect hebben op jouw fysieke conditie. Een zwembad is voor mensen met een bepaalde aandoening zoals overgewicht, cardiovasculaire problemen of rugklachten, een must om gezond te blijven. Investeren in een zwembad is een goede investering voor jouw gezondheid, maar ook voor jouw toekomst. De waarde van jouw woning stijgt namelijk aanzienlijk.
Klik hier voor vrijblijvend meer informatie.

Duik de zomer in met je eigen zwembad

Soorten zwembaden

Het juiste zwembad kiezen, begint natuurlijk bij de behoefte van het gezin. Binnen of buiten, hoe breed, hoe lang en hoe diep, ... Ook de keuze van het materiaal van de kuip is belangrijk. Hier vind je alvast een overzicht van de meest gebruikte materialen voor zwembaden:

Polyester: Deze zwembaden zijn vaak op voorhand vervaardigd en het installeren gaat zeer snel. Ze zijn gemakkelijk te onderhouden en vrij goedkoop.

Beton: Betonnen zwembaden zijn duurzaam en kunnen perfect op maat gemaakt worden. Het duurt echter even om een betonnen zwembad te plaatsen en af te werken.

Hout: Houten zwembaden zijn relatief goedkoop en kunnen zonder graafwerken in de tuin geïntegreerd worden. Om het zwembad stevig te maken wordt soms gewerkt met zes- of achthoekige baden.

Inox: Roestvrij staal zorgt voor een mooi en tijdloos design. Het is zeer gemakkelijk te onderhouden en het plaatsen gaat vrij snel. Jammer genoeg is de prijs hoger dan bij polyester zwembaden.

Advies op maat

Heb je altijd gedroomd van een zwembad bij jou thuis? Dan is het nu het goede moment. De drogere zomermaanden zijn namelijk ideaal om de graafwerken uit te voeren en om jouw droomzwembad te plaatsen.
Omdat de mogelijkheden en opties talrijk zijn, doe je er goed aan om je goed te informeren. Een installateur kan je advies geven over waterbehandeling systemen, onderhoudsvriendelijke materialen, design, zwembadverwarming, verlichting, ...
Een installateur kan jou ook altijd advies verlenen over de renovatie van een bestaand zwembad.

Omdat het zelf plaatsen van een zwembad haast onmogelijk is, raden we aan om het door een professionele installateur te laten uitvoeren. De prijzen en het aanbod kunnen echter sterk verschillen en goed vergelijken is essentieel. Vraag hier vrijblijvend meer informatie.

Duik de zomer in met je eigen zwembad

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo