Duurzaam Bouwen

Veel huiseigenaren zonder zonnepanelen willen die wel aanschaffen

Zes op de tien huiseigenaren die geen zonnepanelen hebben op hun huidige woning, staan hier wel voor open. Dat blijkt uit het onderzoek WoonOmnibus van USP Marketing Consultancy onder 495 consumenten. 40% is enthousiast over zonneboilers.

Het zijn vooral financiële voordelen die de doorslag geven bij het gebruik van zonne-energie. 76% van de ondervraagden noemt een lagere energienota door energiebesparing als belangrijke voordeel van zonnepanelen en 65% ziet dit voordeel bij zonneboilers. Dat financiële voordelen belangrijk zijn blijkt uit het feit dat ruim 40% van de respondenten verwacht dat stijgende energieprijzen ervoor zorgen dat zonne-energie in de toekomst goedkoper is dan energie uit fossiele brandstoffen zoals olie en gas.

Momenteel vindt 39% van de ondervraagden de aanschafprijs nog te hoog en 36% noemt de terugverdientijd te lang. Bijna de helft vindt de bijdrage van zonne-energie aan het oplossen van de milieuproblemen belangrijk voor de aanschaf van zonnepanelen en 37% noemt deze factor voor de aanschaf van zonneboilers.

Gebaseerd op: Installatie en Sanitair Magazine

Ook interessant