Nieuwbouw

Van Houtven ontwikkelt uniek woon- en retailproject

Van Houtven ontwikkelt uniek woon- en retailproject
Residentie Casa Verde bestaat uit een commerciële ruimte met magazijn en acht BEN-appartementen.
Bouwonderneming Van Houtven nv uit Deinze is volop bezig met de ontwikkeling van een uniek bouwproject. Residentie Casa Verde bevindt zich in Deinze langsheen de Gentsesteenweg nr 194. Het omvat een handels- ruimte van 830 m² en magazijn van 430m² op het gelijkvloers, en acht appartementen. Opvallend aan het gecombineerde woon- en retailproject is dat het helemaal voldoet aan de BEN-eisen. (Bijna Energie Neutraal)

Van Houtven gaat voor het project in zee met 3XA Architectenatelier uit Deinze. Casa Verde wordt gebouwd op traditionele wijze, met bijzondere focus op ecologische bouwmaterialen en vooruitstrevende, energiebesparende technieken. Zo wordt gewerkt met hoogrendementsglas, 5-kamer raamprofilering, één centrale condensatie stookunit op gas die zal instaan voor de verwarming en productie sanitair warm water voor de 8 appartementen. De handelsruimte wordt voorzien van een aparte condensatie stookunit in combinatie met vloerverwarming. Dankzij het bekomen van een zeer hoog rendement, behaalt men een fantastische score op gebied van energiezuinigheid en comfort. Door aansluitend gebruik te maken van fotovoltaïsche panelen wordt tevens een zeer energievriendelijke werk- en woonplaats gecreëerd.

Door middel van ‘zwevende’ vloeren en extra isolatie aan de gemeenschappelijke ruimtes besteedt men bovendien extra aandacht aan het akoestische comfort van het gebouw.

De acht appartementen voldoen volledig aan de BEN-eisen, met een E-peil van E30 of minder. Ook het K-peil van de wooneenheden is lager dan of gelijk aan K40. BEN (Bijna-Energie-Neutraal) wordt vanaf 2021 de norm in Vlaanderen. Voor Van Houtven is energiezuinig bouwen vandaag al een prioriteit. “Bij onze nieuwbouwwoningen streven we steeds naar een E-peil van 30 of lager, dat is onze standaard”, zegt zaakvoerder Alex Goeminne. “We willen diezelfde kwaliteit en aandacht voor energiezuinigheid ook doortrekken bij projecten zoals Casa Verde, wat best uniek is voor commerciële ruimtes en appartementen.”
Van Houtven is een van de weinige die op het vlak van energiezuinigheid gelijkaardige gunstige scores kan voorleggen bij dergelijke bouwprojecten.

Het commerciële gedeelte van Casa Verde, met handelsruimte en magazijn, wordt verkocht of verhuurd. De appartementen zijn te koop. Vier van de appartementen beschikken over twee slaapkamers, drie appartementen hebben één slaapkamer en er is één duplex met drie slaapkamers. Elk appartement wordt uitgerust met minstens één terras en beschikt ook over een garage en een extra berging in de kelder.

Van Houtven staat bekend voor zijn doorgedreven klantenbegeleiding. Alex Goeminne: “Onze prioriteit is dat de klant permanent wordt bijgestaan van A tot Z. Wij staan in voor een perfect afgewerkt project, dat naar eigen smaak en wensen wordt uitgevoerd.” Heeft u interesse voor het project Casa Verde of bent u op zoek naar een bekwame partner voor uw bouwproject? Neem vrijblijvend contact op met Van Houtven.