Gloednieuw woonproject ‘Cozart’ op het Kiel voorgesteld

  BE   30 januari 2017 Bron: Comfimmo
Gloednieuw woonproject ‘Cozart’ op het Kiel voorgesteld
Afgelopen vrijdag in Antwerpen, in aanwezigheid van onder andere schepen voor Ruimtelijke Ordening, Stadsontwikkeling, Groen en Erfgoed Rob Van de Velde, het gloednieuwe woonproject ‘Cozart’ voorgesteld. ‘Cozart’ bestaat uit veertig volledig gerenoveerde appartementen op het Kiel, een wijk die flink in opmars is. De appartementen, die uitsluitend te huur worden aangeboden, zijn opgetrokken in authentieke art – decostijl en zorgen, in combinatie met de creatieve leefomgeving, voor een onvervalste, artistieke woonbeleving.

Architectuur

Artistiek wonen staat volledig voorop in het project. De moderne units zijn gelegen in een opmerkelijk art-decopand uit de jaren ‘50, destijds ontworpen door architect Jos Smolderen. Hij werkte in het verleden onder andere mee aan het ontwerp van de Boerentoren en de Wereldtentoonstelling van 1930. Voornamelijk de gevel, met de puntige erkers en uitstekende balkons, en de ronde en verticale ramen springen in het oog.

De grote, rechthoekige binnentuin is toegankelijk voor elke bewoner. Dankzij de aanwezigheid van tal van ateliers voor kunstenaars en lokale ambachtslui ademt deze plek creativiteit uit. Toekomstige bewoners leven zo letterlijk tussen de kunst. Wonen in Cozart is zo meer dan ooit “appartistiek wonen op ‘t Kiel”.

woonproject Cozart

Omgeving

‘Cozart’ bevindt zich in de Antwerpse wijk het Kiel, net onder het stadscentrum. Het gebouw ligt in de opgewaardeerde Alfons De Cockstraat, een rustige zijstraat van de Sint-Bernardsesteenweg. Deze buurt is in volle vernieuwing en trekt jonge mensen aan, die op zoek zijn naar een betaalbaar appartement in de stad.

Ook op het vlak van bereikbaarheid en mobiliteit beschikt ‘Cozart’ over enkele troeven. De tram stopt op de hoek van de straat en parkeren kan vlakbij het appartementsgebouw. Er zijn tal van winkels in de buurt, en winkelcentrum Den Tir ligt op wandelafstand van jouw appartement verwijderd. Een frisse neus halen kan in het nabijgelegen Kiel Park of natuurgebied Hobokense Polder.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo