Nieuwbouw

Uw zinken gevel, kleurrijker en duurzamer dan ooit

Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt zink steeds populairder. En terecht. Zinken gevelsystemen zijn duurzaam, makkelijk te plaatsen en zorgen in combinatie met isolatiemateriaal voor een aanzienlijke energiebesparing. En dan spreken we nog niet van de onmiskenbare esthetische meerwaarde die een zinken gevel aan uw woning biedt.

Door een keuze te maken uit een ruime waaier aan natuurlijke tinten enerzijds en verschillende plaatsingssystemen kan u uw gevel, zowel in nieuwbouw als in renovatie, een heel unieke look geven. Sinds Batibouw 2013 is de waaier aan tinten waarin de VMZINC-systemen beschikbaar zijn nog uitgebreider. Want naast natuurlijk zink, geprepatineerd zink en gekleurd zink in de nuances rood, groen en blauw, is er nu ook PIGMENTO Bruin. De geprepatineerde VMZINC systemen in QUARTZ-ZINC en ANTHRA-ZINC worden dan weer duurzamer dan ze al waren. Voor deze tinten introduceert VMZINC namelijk de oppervlaktecoating VMZ Strat. VMZINC-systemen staan al decennialang bekend om hun uitzonderlijke levensduur en deze tweede Batibouw-introductie zet deze eigenschap nog eens extra in de verf. Dankzij de kleurloze VMZ Strat- coating hebben zelfs de meest bouwmateriaalonvriendelijke omstandigheden geen grip op het geprepatineerd zink. En least stelt VMZINC ook het pas opgericht VMZINC at WORK-plaatsersnetwerk aan u voor. Zo bent u er met VMZINC absoluut zeker van dat niet enkel uw gevel of dak, maar ook uw installateur uit het juiste zink gesneden is.

Het mag dan ook niet verwonderen dat bijna alle architecten enorm graag zink voorstellen en voorschrijven. Zink is wellicht het gevelbekledingsmateriaal dat de meeste creatieve mogelijkheden biedt, heel exclusief oogt en toch verrassend betaalbaar is.

Ook interessant