Architectuur

Uw idee voor de stad van morgen

Tijdens de Week van de Dialoog, van 15 tot 22 maart 2014, worden Antwerpenaren uitgenodigd om hun idee te geven over de stad van morgen. Volgens de huidige prognoses krijgt de stad Antwerpen er tegen 2030 ongeveer 100 000 inwoners bij. Onder de noemer van Labo XX werken enkele ontwerpbureaus aan scenario’s voor stadsvernieuwing en stadsverdichting in de 20ste-eeuwse gordel.

Als architect, ruimtelijke planner, ontwerper, stedenbouwkundige, projectontwikkelaar, vastgoedmakelaar of ambtenaar heeft u ook ervaring met de uitdagingen die gepaard gaan met de versnelde bevolkingsgroei. Welke informatie wilt u aan de ontwerpers van Labo XX meegeven? Hoe schat u de uitdagingen in? Welke kansen ziet u? Welke mogelijke oplossingen kunt u aanreiken op vlak van kwaliteit, duurzaamheid, collectiviteit, eigenaarschap, financiën, organisatie,...?

Naast de gesprektafels voor bewoners, organiseert Antwerp Architects in samenwerking met de stad tijdens de Week van de Dialoog ook vaktafels voor professionals om mee na te denken over de uitdagingen van de stad. Aan de hand van een aantal stellingen en discussievragen die uit het lopend onderzoek van Labo XX komen, leidt een moderator het debat. De besluiten en aanbevelingen zullen meegegeven worden aan de ontwerpers.

Inschrijven is verplicht aangezien het aantal plaatsen beperkt is tot max.12. Wij voorzien broodjes en drank.
Locatie : ID-Lounge (Bowers&Wilkins), Godefriduskaai 14, 2000 Antwerpen
Datum : wo 19 maart, van 12u tot 14u

Alle info en inschrijvingen via www.antwerparchitects.be / www.dna.be/stadvanmorgen

Ook interessant