Architectuur

Architectuurwandelingen in Antwerpen: 13/5 Modern wonen van toen

Antwerp Architects neemt u mee naar het Antwerpse Zuid. U verkent samen met een stedenbouwkundige beide kanten van de Antwerpse boulevard: het Zuid, het justitiepaleis en de buurt rond de Brederodestraat.

Na de reeks architectuurwandelingen in 2011, stelt Antwerp Architects vzw u een nieuwe reeks wandelingen voor. Vier zondagen lang nodigen ze u uit om samen architecturale ervaringen te beleven in en rondom Antwerpen. Een stedenbouwkundige gids zal u bij elke wandeling op een boeiende en originele wijze het thema en de betreffende architect(en) toelichten.

1. Braem – De kunst van het wonen
Zijn eigen huis en atelier in Deurne is ondertussen museum geworden en vormt een mooie synthese van zijn gedachtengoed .Aansluitend volgt een wandeling langs diverse modernistische woningen in de buurt.

2. Het Zuid – De nieuwe entrée van Antwerpen
U verkent tijdens deze wandelingen beide kanten van 'de boulevard'. Langs de ene kant Het Zuid en langs de andere kant de buurt rond de Brederodestraat met als climax het nieuwe Justitiepaleis.

3. Modern wonen van toen – Tentoonstellingswijk en Kiel
De tentoonstellingswijk omvat zowel voorbeelden van nieuwe zakelijkheid als sociale woningbouw volgens de meest vooruitstrevende principes.Braem, Stijnen, Hoste, Van Steenbergen en Le Corbusier drukten dan ook hun modernistische stempel op deze wijk. Verder wandelen we naar het oude Kiel, een buurt in volle evolutie.

4. Zurenborg – meer dan de Cogels-Osylei
Zurenborg is als een dorp, gelegen rond de Dageraadplaats. Zurenborg is ook een villawijk bekend om haar Cogels-Osylei. Samen vormen ze een uniek geheel dat met veel stedenbouwkundige zorg is aangelegd. U vindt er de meest uiteenlopende architectuurstijlen en uitzonderlijk veel ruimtelijke kwaliteiten.

Praktische info:
Inschrijven (5€/pp per wandeling) kan door een mail te sturen naar kenny@antwerparchitects.be met volgende informatie
- Naam van de wandeling
- Het aantal deelnemers én de namen van de deelnemers

De inschrijving is pas geldig na ontvangst van de betaling op rek.nr. 735-0233886-07 met vermelding van de naam van de wandeling en de namen van de deelnemers.
Het aantal plaatsen per wandeling is beperkt.

Meer info vindt u op de website

Datum:
zondag, 18 maart, 2012 - 14:00
zondag, 22 april, 2012 - 10:00
zondag, 13 mei, 2012 - 14:00
zondag, 17 juni, 2012 - 14:00