Dossier Batibouw

Unilin lanceert nieuwe Unipur dakelementen tijdens Batibouw 2015

30 januari 2015 Bron: upr
Unilin division Insulation presenteert tijdens Batibouw 2015 de nieuwe Unipur dakelementen voor een ultra- slanke en hoog performante dakisolatie. De Unipur dakelementen hebben een uitzonderlijk lage lambda-waarde van 0,023 W/mK omdat de isolatie aan de boven- en onderzijde voorzien is met een gas- en dampdicht alu-laminaat. Hierdoor wordt het warmteverlies beperkt en de isolatiewaarde van het dak aanzienlijk verbeterd.

Dankzij de hoge isolatiewaarde is het mogelijk om met de vernieuwde Unipur dakelementen nog slanker te isoleren en toch te beantwoorden aan de vereiste U-waarde (isolatiewaarde). Een isolatiedikte van 17,5 cm volstaat immers om een U-waarde van 0,19 à 0,20 te halen. Bij een traditioneel dak met bijvoorbeeld minerale wol tussen de spanten, is al gauw een isolatiedikte van 23 cm vereist. Met de Unipur dakelementen verliest men dus ook veel minder leefruimte.

Naast een optimale isolatiewaarde is ook de luchtdichtheid verzekerd . Het correct opspuiten van de naden met Uniflex flexibel PU schuim is éénvoudig uit te voeren en garandeert een ononderbroken isolatie.

Met Unipur is het dak niet alleen slank en luchtdicht geïsoleerd maar ook meteen afgewerkt aan de binnenzijde. De dakelementen vragen immers weinig tot geen extra afwerking eens ze geplaatst zijn.

Unipur dakelementen zijn geprefabriceerd en eenvoudig te plaatsen waardoor het risico op foute plaatsing aanzienlijk verkleint.

Aangezien het grootste warmteverlies van een woning via het dak gaat, is een optimale dakisolatie essentieel om energie te besparen. Uit een recente enquête van Unilin blijkt dat 87% van de Belgen wil investeren in dakisolatie om de energiefactuur te verlagen.Toch zijn ze vaak niet bereid om te investeren in dakisolatie wegens andere budgettaire prioriteiten maar ook door gebrek aan kennis over normen, premies en geschikte isolatiematerialen.

Met de Unipur dakelementen biedt Unilin een perfect antwoord op deze hindernissen. De openschalige dakelementen zijn een laagdrempelige, energiebesparende en esthetische oplossing voor dakisolatie.


Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo