Turnhout krijgt één van de meest moderne bedrijvencomplexen van de Kempen

  BE   30 november 2017 Bron: Bereal
Turnhout krijgt één van de meest moderne bedrijvencomplexen van de Kempen
In Turnhout opent morgen één van de meest moderne bedrijvencomplexen van de Kempen. Het iconische gebouw van de Bankunie, aan de Parklaan, krijgt op die manier een tweede leven na acht jaar leegstand. Het gloednieuwe bedrijvencentrum, genaamd d’Offiz, zal meer dan 150 werknemers huisvesten en zit vol nieuwe snufjes. Ook opvallend: een aantal grote spelers die hun hoofdzetel in Brussel hebben, gaan er zich vestigen en een uitvalsbasis opstarten.

Het gebouw, dat gekend is bij alle Turnhoutenaars, dateert uit de jaren ‘60 en deed eerst dienst als hoofdzetel van de Bankunie en van de Kempische Factoringmaatschappij (Kefam). In de jaren ’90 werd het gebouw fors uitgebreid en na de overname van de Bankunie werd het de hoofdzetel van “DeltaLloyd” Bank België. De laatste acht jaar stond het pand leeg, maar van die leegstand en verloedering valt vandaag niets meer te merken. Heel het gebouw werd gestript en ultramodern ingericht. Dat is meteen ook het opzet van d’Offiz: uitgroeien tot één van de meest moderne bedrijvencentra van de hele regio. In totaal gaat het om een oppervlakte van 3.200 vierkante meter, waarvan 2.000 vierkante meter voorzien is voor individuele kantoren en een twaalftal vergaderzalen.

Van touchscreens over loungebar tot sportcoach

Het bedrijvencentrum werkt volgens het principe van modulair werken: je betaalt wat je gebruikt. Meer nog: wie niet fulltime een eigen kantoor wenst, kan zijn werkplek delen met anderen. Je kan dus letterlijk kiezen tussen een vaste privé-werkruimte of een gedeelde kantoorruimte die je maar enkele dagen per week benut. In totaal zijn er vijftig flex desks en tien flex offices, zo stelt Frederic Robberechts van Hillewaere Groep, mede-eigenaar en beheerder van het hele complex. Allen kunnen ze gehuurd worden door eenmansbedrijven, maar evenzeer door grote bedrijven.

“d’Offiz is een bedrijvencentrum dat op alle vlakken aan de laatste nieuwe normen voldoet. En vooral: het is afgestemd op de nieuwe manier van werken. Heb je als ondernemer een week een bureau voor twee medewerkers nodig en de week nadien een vergaderzaal voor twintig personen, dan moet dat perfect mogelijk zijn.”
Roel Druyts, CEO Hillewaere Groep & Frederic Robberechts, beheerder en mede-eigenaar d’Offiz

Ook op technologisch vlak wil het bedrijvencentrum vooroplopen. De hypermoderne aanpak toont zich onder meer in de touchscreens, videowalls, speciale telefonie- en receptiediensten, enz. Bovendien werd speciaal voor d’Offiz een eigen applicatie ontwikkeld, waarmee je via je smartphone een vergaderzaal kan boeken. Daarnaast heeft het kantoorgebouw ook zijn eigen loungebar, restaurant, en een groot dakterras. Net zoals er ook een evenementenruimte is voor presentaties, conferenties of recepties, en er wekelijks een sportcoach ter beschikking gesteld wordt voor iedereen die er werkt.

Turnhout krijgt één van de meest moderne bedrijvencomplexen van de Kempen

Brussel vs. de Kempen

De helft van het bedrijvencentrum is vandaag al verhuurd, zowel aan Kempense spelers als aan internationale groepen. En vooral dat laatste is opmerkelijk: het gaat om spelers die een hoofdkantoor in Brussel hebben, maar heel bewust voor een uitvalsbasis in de Kempen kiezen. Op die manier wordt vermeden dat een deel van het personeel elke dag richting Brussel moeten pendelen.

Maar ook de immo- en verzekeringsmakelaar Hillewaere Groep palmt met haar vijftig werknemers het gelijkvloers in. Nadat ze tien jaar hun hoofdzetel in Oud-Turnhout hadden gevestigd, trekken ze nu naar de nieuwe bedrijfssite in Turnhout. Morgen wordt alvast één van de meest moderne kantorencomplex van de Kempen officieel geopend. En dat zal niet zonder slag of stoot gebeuren: vuurwerkspecialist Patrick Dewinter van Dewico zal voor het nodige spektakel zorgen. Eerder verzorgde hij al de optredens van grote artiesten zoals Milk Inc, Praga Khan en Backstreet Boys. Zondag tussen 13 en 17 uur opent het complex dan de deuren voor het grote publiek.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo