Hillewaere Vastgoed kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar

  BE   2 juni 2017 Bron: CIB Vlaanderen
Hillewaere Vastgoed kroont zich tot Vastgoedondernemer van het Jaar
De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond in Tour & Taxis de prestigieuze Real Estate Awards uit. Met deze prijzen stimuleert én inspireert de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de vastgoedsector. Het Kempense vastgoedkantoor Hillewaere werd verkozen tot Vastgoedondernemer van het Jaar, terwijl Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk zich een jaar lang de Vastgoedbelofte van het Jaar mag noemen. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus of organisatie die zich inzet voor de sector, ging naar minister van Justitie Koen Geens voor zijn initiatieven ter verbetering en vereenvoudiging van de wet op de mede-eigendom.

Op de foto van l.n.r.: Jan Jassogne, Afgevaardigd bestuurder CIB Vlaanderen - Bart Vandyck, vastgoedstudent van het Jaar Syntra - Anabel Van Durpe, vastgoedstudent van het Jaar Hogescholen - Roel Druyts, Vastgoedondernemer van het Jaar - Tine Dujardin, Vastgoedbelofte van het Jaar - Minister van Justitie Koen Geens, winnaar Pieter Pourbusprijs - Anjes Daems, winnaar Georges De Wandeleerprijs - Stephan Coenen, voorzitter CIB Vlaanderen

CIB Vlaanderen ging op zoek naar sterke ondernemersverhalen. Een onafhankelijke jury boog zich over de ingediende dossiers en duidde in elke categorie (Vastgoedondernemer en Vastgoedbelofte) drie finalisten aan. Gisterenavond bepaalde het publiek – meer dan 400 vastgoedmakelaars – via live stemming mee wie uiteindelijk met een prijs ging lopen.

Vastgoedondernemer van het Jaar

In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar waren de drie finalisten: Wouter en Klara De Neve van Structura uit Wemmel en Grimbergen, Roel Druyts van Hillewaere Vastgoed uit Oud-Turnhout en Philippe Gillis van Vastgoed Gillis – Ugly.be uit Berchem. Hillewaere Vastgoed, een groep actief in de provincies Antwerpen en Limburg, kwam als winnaar uit de bus. Zaakvoerder Roel Druyts: "In 15 jaar tijd zijn we als kantoor enorm gegroeid. Deze award is een bekroning op het harde werk dat al onze medewerkers dagelijks leveren”, reageerde een overgelukkige Druyts.

Vastgoedbelofte van het Jaar

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook aanstormend talent werd in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo mee haar eigen Vastgoedbelofte van het Jaar kiezen. De drie genomineerden waren: Tine Dujardin van Vastgoed Tine Dujardin uit Deerlijk, Hannes Verdoodt van FERM-immo uit Ternat en Jan Vlieghe en Peter-Jan Matthijs van Albert Vastgoed uit Brugge. Uiteindelijk werd Tine Dujardin de winnaar. “Met mijn zachtere aanpak in een familiale sfeer streef ik er naar om elk verhaal in samenspraak met kopers, verkopers, huurders en verhuurders tot een mooi einde te brengen”, aldus de kersverse Vastgoedbelofte van het Jaar.

Vastgoedstudent van het Jaar

In Brussel werd gisterenavond ook de vastgoedstudenten met het beste eindwerk van de hogescholen en van Syntra bekroond. Anabel Van Durpe van Odisee Hogeschool Aalst mocht de prijs in ontvangst nemen voor haar eindwerk over de Vlaamse dakisolatienorm. Bij de Syntra-studenten kwam Bart Vandyck van Syntra AB, Campus Leuven als winnaar uit de bus met zijn eindwerk over assistentiewoningen.

Pieter Pourbusprijs

De Pieter Pourbusprijs gaat jaarlijks naar een politicus of organisatie die zich op een positieve manier inzet voor de vastgoedsector in Vlaanderen. Het Directiecomité van CIB Vlaanderen kende de prijs dit keer toe aan minister van Justitie Koen Geens voor zijn initiatieven ter verbetering en vereenvoudiging van de wet op de mede-eigendom. Minister Geens toonde zich vereerd en waardeerde de constructieve houding van de werkgroep die haar tanden in de hervorming zette. “Dat de werkgroep erin geslaagd is, ondanks de vaak tegengestelde belangen van de vertegenwoordigers, op vele punten tot een consensus te komen, is bijzonder fijn om vast te stellen." De minister had ook goed nieuws te verkondigen. "De beleidsaanbevelingen werden intussen omgezet in een voorontwerp van wetswijziging. De bedoeling is de wet te laten stemmen voor het einde van dit jaar.”

Georges De Wandeleerprijs

De Georges De Wandeleerprijs gaat traditioneel naar een verdienstelijk CIB-lid. Dit jaar mocht Anjes Daems (ERA Anjes Daems uit Beringen) deze prijs in ontvangst nemen. Anjes Daems zet zich al jarenlang ten dienste van haar collega’s in als bestuurder van CIB Vlaanderen en als bestuurder van de provinciale afdeling CIB Limburg.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo