Thomas Valkeniers is Vastgoedondernemer van het Jaar

  BE   25 april 2014 Bron: CIB
De Confederatie van Immoberoepen (CIB Vlaanderen) reikte donderdagavond de prestigieuze Real Estate Awards uit, oftewel de Oscars van de vastgoedsector. De award voor Vastgoedondernemer van het Jaar ging naar Thomas Valkeniers van Pajota. Kristof Welleman van ArchitectenWoning werd verkozen tot absolute Vastgoedbelofte van het Jaar. De prijs die CIB Vlaanderen elk jaar toekent aan een politicus met een “hart” voor vastgoed, ging deze keer naar federaal parlementslid Carina Van Cauter (Open Vld). Ingrid Maes, ondervoorzitter van CIB Limburg, werd dan weer bekroond voor haar engagement en jarenlange inzet. Een overzicht van alle winnaars.

Vastgoedondernemer van het Jaar

De Real Estate Awards stonden dit jaar in het teken van ondernemerschap. CIB Vlaanderen ging daarom op zoek naar sterke ondernemersverhalen, die het “entrepreneurschap” in de sector kunnen stimuleren én inspireren. In de categorie Vastgoedondernemer van het Jaar werd vanavond via live stemming gekozen tussen drie genomineerden: Thomas Valkeniers van Pajota uit Dilbeek, Herman Du Bois van Quares uit Antwerpen en Ingrid Ceusters-Luyten van Group Hugo Ceusters-SCMS, eveneens uit Antwerpen. Thomas Valkeniers van Pajota kwam als grote winnaar uit de bus.

Thomas Valkeniers begon zijn carrière als stagiair-jurist, maar wist al snel dat vastgoed zijn ding was. In 1998 nam hij een bestaand vastgoedkantoor over. “Intussen is onze omzet verachtvoudigd, we hebben elf medewerkers en drie kantoren. Onze grootste troef is onze juridische dienst. Binnenkort verhuizen we naar ons nieuw hoofdkantoor dat moet uitgroeien tot een echt vastgoedhuis. Deze award is alvast een extra erkenning en stimulans voor het hele team.”

Vastgoedbelofte van het Jaar

Niet alleen gevestigde waarden, maar ook nieuw aanstormend talent werd tijdens de uitreiking van de Real Estate Awards in de kijker gezet. Via live stemming kon de sector zo haar eigen Vastgoedbelofte van het Jaar kiezen. De twee genomineerden waren: Kristof Welleman van ArchitectenWoning in Gent en Maarten Verhoeven van Verrassend Vastgoed in Aalst. Uiteindelijk werd het Kristof Welleman van ArchitectenWoning die zich een jaar lang “Vastgoedbelofte 2014” mag noemen.

Vastgoedmakelaar Kristof Welleman (32) kwam twee jaar geleden - samen met designexpert Frederic Rozier - met een innoverend concept op de proppen: vastgoed met een architecturale meerwaarde verkopen. Welleman: “Het gaat vooral om modernistische panden van gerenommeerde architecten. Ons doel: de juiste mensen bij de juiste woning brengen, én dat alles aan de juiste prijs. Dat we ons concept met deze award extra in de kijker kunnen zetten, is mooi meegenomen. Maar we willen toch ook graag de aandacht vestigen op de prachtige architectuur in ons land.”

Thomas Valkeniers is Vastgoedondernemer van het Jaar

Georges De Wandeleer- & Pieter Pourbusprijs

CIB Vlaanderen reikt ook elk jaar twee bijzondere awards uit: de Pieter Pourbusprijs voor een politicus of organisatie die zich positief inzet voor de sector, en de Georges De Wandeleerprijs voor een verdienstelijk CIB-lid. Uiteindelijk ging de Pieter Pourbusprijs vanavond naar volksvertegenwoordiger Carina Van Cauter (Open Vld). “Sinds haar intrede in de Kamer in 2007 heeft ze al verschillende succesvolle initiatieven genomen die de wet op de mede-eigendom duidelijker en eenvoudiger heeft gemaakt”, aldus CIB-voorzitter Kristien Berkein. “Dit is niet alleen in het voordeel van de syndici, maar zeker ook van honderdduizenden mede-eigenaars die met elkaar samenwonen.”

De Georges De Wandeleerprijs gaat dit jaar naar Ingrid Maes van de provinciale CIB-afdeling in Limburg. “Ingrid Maes is een gevestigde waarde binnen onze organisatie. Niet enkel binnen de Limburgse afdeling, maar ook binnen het bestuur van CIB Vlaanderen is ze al jaren actief”, aldus CIB-voorzitter Berkein. “Voor de vastgoedsector moeten we dit soort geëngageerde mensen koesteren.”

Tot slot werd ook de “beste” vastgoedstudent bekroond. Steven Peeters van Artesis Hogeschool in Mechelen mocht de prijs in ontvangst nemen voor zijn eindwerk ‘De waardering van Belgisch residentieel vastgoed’. De jury was onder de indruk van zijn inzicht in de huidige Belgische vastgoedmarkt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo