Gezocht: Vastgoedondernemer van het Jaar

  BE   5 maart 2014 Bron: CIB
In Hollywood werden de Oscars al uitgereikt, maar in de vastgoedsector moeten de grote prijzen nog worden uitgedeeld. De Real Estate Awards staan dit jaar in het teken van ondernemerschap. En laat dit geen toeval zijn, want wie vandaag onderneemt, heeft meer dan zomaar wat lef nodig. CIB Vlaanderen zoekt als sectorvertegenwoordiger die vastgoedprofessionals die er het voorbije jaar met kop en schouders bovenuit staken. Sterke ondernemersverhalen worden in the picture gezet en bekroond. Hiermee wil de beroepsorganisatie het ondernemerschap in de sector stimuleren én inspireren.

Het ondernemerschap ligt sinds het begin van de economische crisis zwaar onder vuur. De maatschappelijke druk op de bedrijfsleider anno 2014 is toegenomen, en dat is binnen de vastgoedsector niet anders. Elke vastgoedprofessional is bezig met datgene wat de Vlaming bijzonder na aan het hart ligt: zijn huisje, tuintje, boompje. De markt werd dan ook met arendsogen gevolgd en de geringste verandering – om niet te spreken van prijsstijgingen – was goed voor een debat. Maar in Europees perspectief hield de Belgische vastgoedmarkt – en nog meer de Vlaamse – goed stand.

Het maakt het des te duidelijker dat elke vastgoedmakelaar de voorbije jaren allicht van zeer nabij kon ervaren wat het is om ondernemer te zijn. Inspelen op de markt was de boodschap. Geen exuberante prijzen, geen speculaties, maar goed degelijk ondernemerschap, daar draait het tegenwoordig om. En dat ondernemerschap mag gerust eens een schouderklopje krijgen, toch als het aan CIB Vlaanderen ligt. Daarom reikt de beroepsorganisatie dit jaar de Vastgoedondernemer van het Jaar uit. Alle erkende vastgoedprofessionals kunnen meedingen, ook wie geen lid is van CIB Vlaanderen. Criteria? Ondernemerszin, een gezonde portie lef en de nodige ervaring op de teller.

Dit jaar gaat er ook een prijs naar de Vastgoedbelofte van het Jaar. Starters met een ondernemende toekomstvisie, daar heeft de sector immers nood aan, nu én in de toekomst. Niet dat er reden is om te panikeren, want het beroep van vastgoedmakelaar wint vandaag aan populariteit. Zo bleek onlangs nog uit de cijfers. Het aantal jongeren dat aan de hogeschool de opleiding vastgoedmakelaar volgt, is in drie jaar tijd met 34 procent gestegen. Ook de opleiding in avondonderwijs wint aan interesse.

Alle info over kandidaatstelling is te vinden op www.real-estate-awards.be. Het inschrijvingsformulier dient voor 20 maart bezorgd te worden aan CIB Vlaanderen, Kortrijksesteenweg 1005, 9000 Gent of via rea@cib.be, met vermelding ‘Kandidatuur Real Estate Awards 2014’.

Uit alle kandidaten duidt een professionele en onafhankelijke jury drie genomineerden aan. De winnaars worden gekozen tijdens de prijsuitreiking op donderdagavond 24 april in Hôtel de la Poste op de site van Tour & Taxis in Brussel. Het aanwezige publiek bepaalt via live stemming wie de Vastgoedbelofte en de Vastgoedondernemer van het Jaar worden. Die avond worden ook de vastgoedstudent met de beste eindverhandeling, een verdienstelijk CIB-lid (Georges De Wandeleerprijs) en een politicus met een oog en hart voor de vastgoedsector (Pieter Pourbusprijs), in de bloemen gezet. Inschrijven voor de feestavond kan vanaf half maart op www.real-estate-awards.be.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo