Tuin 2.0: Haal al het mogelijke uit jouw persoonlijke paradijs!

16 oktober 2019 Bron: Bouw & Wonen
Tuin 2.0: Haal al het mogelijke uit jouw persoonlijke paradijs!
Uiteraard wil jij je tuin precies zo vormgeven als jij wilt. Haal daarom in één keer alles uit de kast of leg de route naar jouw paradijs in etappes af. En misschien ben je daar al volop mee bezig! Heb je alleen maar de tijd nodig om wat finishing touches aan te brengen of ga je het echt heel groots aanpakken? Dan heb je misschien wel één of meerdere praktische constructies op het oog die je tuin helemaal afmaken. Afhankelijk van je budget en je vaardigheden op het gebied van klussen, kies je ervoor om kant en klare bouwpakketten aan te schaffen of losse onderdelen om het helemaal zelf te doen. Het internet staat vol van de bouwplannen, hoewel een persoonlijk ontwerp misschien wel veel meer voldoening geeft! We hebben een aantal voorbeelden uiteengezet ter inspiratie.

Vlonder

Zijn tegels niet zo je ding of wil je niet steeds dat onkruid ertussen weg hoeven te halen? Nou, laat dat tuingereedschap en die flessen azijn dan maar mooi in de kast staan, want wij hebben een alternatief voor je!

Want waarom zou je niet een schitterende vlonder neerzetten? Het houten terras brengt sfeer naar je tuin en voorkomt dat er allerlei groen doorheen schiet dankzij een slimme afdekking met worteldoek aan de onderkant van de constructie. Bovendien kunnen we je van harte aanbevelen om een drainage onder je vlonder van Douglas planken aan te leggen. Zo weet je zeker dat de bodem nooit te drassig wordt en weg kan zakken. Om dergelijk ongemak te voorkomen zou je het bouwwerk ook op een ietwat schuin vlak kunnen opstellen.

Schutting

Als er iets is dat je wilt hebben over je erf, is het wel overzicht. Hiervoor komt een schutting heel goed van pas! Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een iets lagere barrière te bouwen wanneer je alleen maar wilt aangeven waar je erf begint en ophoudt. Maar met een schutting geef je gluurders natuurlijk wel het nakijken! Kies daarom voor geprefabriceerde schotten of losse planken en balken om zelf je afbakening mee op te bouwen. Als hout al je uitgangspunt is voor dit bouwsel, natuurlijk. Heggen, muren en hekken zijn ook mogelijk. Vergeet je niet daar ook een toegangspoort in te bouwen, zolang je tenminste een pad hebt dat naar een voor- of achterdeur loopt?

Overkapping

Over het weer kun je veel zeggen, behalve dat het voorspelbaar is. Da’s slecht nieuws voor mensen die graag de hele dag buiten willen zitten en vinden dat ze niet op het weerbericht kunnen vertrouwen. Maar op de felste zonnestralen en meedogenloze regenbuien kun je je gemakkelijk voorbereiden. Namelijk door een overkapping te bouwen met behulp van planken, balken en regeldragers die je verzekeren van perfecte hoeken tussen al deze onderdelen! Niks naar binnen vluchten zodra het weer omslaat; wanneer jij lekker buiten wilt zitten, zit jij lekker buiten. O zo!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo