Veranda - Overkappingen

Renson Algarve: van terrasoverkapping tot carport in één en dezelfde stijl

Renson Algarve: van terrasoverkapping tot carport in één en dezelfde stijl
Op zoek naar één consequente stijl voor alle mogelijke uitbreidingen aan je huis? Dan vind je in het Algarve-assortiment van Renson je gading voor zowel je carport als je terrasoverkapping, met vast of kantelbaar lamellendak. De kantelbare lamellen in het dak open je naargelang de gewenste hoeveelheid zon. Bij regen gaan die uiteraard helemaal dicht, waarbij het water zijdelings afgevoerd wordt naar de geïntegreerde afvoerleidingen in de kolommen.

Beschut tegen zon, wind én regen

Buiten leven kan het hele jaar door … als je maar op het juiste moment beschut kan zitten tegen de felle zon, een kille wind of onverwachte regenbui. Een Algarve terrasoverkapping van Renson zorgt daarvoor, vrijstaand, aangebouwd of ingebouwd in een bestaande dakstructuur. De kantelbare lamellen in het dak open je naargelang de gewenste hoeveelheid zon. Bij regen gaan die uiteraard helemaal dicht, waarbij het water zijdelings afgevoerd wordt naar de geïntegreerde afvoerleidingen in de kolommen. De nieuwe generatie Algarve terrasoverkappingen kan je – naast screens – voortaan zelfs pimpen met glazen of Loggia schuifpanelen om ook beschut te zitten tegen de wind.

Renson Algarve

Veelzijdig terras met vast en kantelbaar lamellendak

Met de Algarve in de ‘Canvas’-variant nu ook beschikbaar met vast dak, opent dit plots heel wat meer perspectieven op het terras. Dat kan je voortaan deels overkappen met een vast dak – bijvoorbeeld boven de buitenkeuken – en deels met een lamellendak om elders toch nog van de zon te kunnen genieten, alles in éénzelfde structuur.

Carport in dezelfde stijl

De Algarve Canvas biedt bovendien de oplossing voor wie naast zijn terrasoverkapping ook op zoek is naar een carport in dezelfde stijl. Zo kan je beide uitbreidingen perfect combineren in de uniforme look & feel van je woning en tuin. Op dezelfde manier hoort zelfs een oversteek of luifel boven de voordeur tot de mogelijkheden, en dat alles zonder ook maar één zichtbare schroef.

Algarve Canvas: vast bovendak, plafond in screendoek

Het vaste dak van de Algarve Canvas is opgebouwd uit 2 lagen: Bovenaan een stevig dak uit gelakte, geprofileerde staalplaat, onderaan een naadloos plafond zonder dwarsbalken of tussenliggers, dankzij het strak opgespannen doek, bekend van de Fixscreen doekzonwering waar Renson al sinds jaar en dag pionier in is. Net zoals de Algarve met lamellendak is ook hier de waterafvoer onzichtbaar geïntegreerd in de structuur.

Renson Algarve

Ook interessant