Tranquil Dawn is Kleur van het Jaar voor 2020

10 september 2019 Bron: Akzo Nobel
Tranquil Dawn is Kleur van het Jaar voor 2020
Tranquil Dawn is een lichte groengrijze tint met een blauwe ondertoon die terugkomt in alle vier de ColourFutures 2020 paletten. Ze inspireren onze klanten en maken het kiezen van kleuren gemakkelijker. De kleur is het resultaat van uitgebreid trendonderzoek door experts over de hele wereld en is ontworpen om de essentie van wat ons menselijk maakt aan het begin van een nieuw decennium uit te drukken.

"Tranquil Dawn past perfect bij de behoefte aan de human touch in 2020", legt Heleen van Gent, Hoofd van AkzoNobels Global Aesthetic Center dat het jaarlijkse trendonderzoek leidt uit. Het doet denken aan de kleuren van de horizon en geeft uitdrukking aan onze wens om onze meest menselijke kwaliteiten te koesteren, die we nodig zullen hebben in het nieuwe decennium dat we nu ingaan. Het is een spannende en inspirerende manier voor ons om onze passie voor verf met de wereld te delen."

Verf- en coatingsspecialisten van de onderneming bestuderen samen met toonaangevende designers de jaarlijkse trendonderzoeksresultaten. De kleuren worden vervolgens vertaald naar specifieke producten om klanten in verschillende markten een trendy selectie te bieden. Het is een uitstekend voorbeeld van het belang dat AkzoNobel hecht aan het investeren in kleurexpertise.

"Het onderzoek dat wij doen richt zich op het kunnen toepassen van de laatste trends in alle relevante gebieden van onze verven en coatings", aldus David Menko, AkzoNobels Chief Marketing Officer. "Onze designteams vertalen de informatie naar marktspecifieke kleuren en afwerkingen voor verschillende segmenten, waaronder de automobielsector, architectuur, consumentenelektronica en hout".

Voor de toepassing van decoratieve verven met name in woningen geven de vier 2020-kleurenpaletten antwoord op een reeks specifieke behoeften, terwijl ze de consument ook in staat stellen zich creatief te uiten. Onderverdeeld in verschillende thema's staan de paletten bekend als A home for creativity, A home for care, A home for play en A home for meaning.

Een mooi aspect van het jaarlijkse onderzoek is dat dezelfde paletten kunnen worden toegepast op andere bedrijfsonderdelen van AkzoNobel waar kleur een belangrijke rol speelt met name Automotive en Specialty Coatings, Powder Coatings en Wood Coatings.

"Met name bij Automotive en Specialty Coatings maken we optimaal gebruik van het trendonderzoek om overeenkomstige kleurenpaletten te creren in verschillende segmenten, zoals consumentenelektronica, auto's en aerospace," legt Menko uit. "Een uniform kleur- en trendontwikkelingsproces helpt onze activiteiten op het gebied van Wood Coatings en Powder Coatings om ook met succes hun eigen trendkleuren en bijbehorende paletten op alle markten te lanceren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo