Muurbekleding

Kleur van het Jaar 2018 is

Kleur van het Jaar 2018 is
Een vergrijsd roze met hints van cacao en paarse nuances. Volgens het Global Aesthetic Center van AkzoNobel, moederbedrijf van verfmerk Levis, vertegenwoordigt Heart Wood de warmte van natuurlijk hout – een warmte waarnaar we verlangen in deze snel veranderende, onzekere tijden. De kleur moedigt aan om van je huis een comfortabel nest te maken waarin je je kunt terugtrekken. A welcome home.

Heart Wood - kleur van het jaar 2018

‘De Kleur van het Jaar 2018 vertegenwoordigt de mood van het moment’, zegt Heleen van Gent, Creative Director bij het Global Aesthetic Center van AkzoNobel. Heart Wood en de bijbehorende Ambiance Trend Collection helpen de consumenten een thuis te creëren die écht uniek en van hen is. Een warm, gezellig huis dat een gevoel van veiligheid en zekerheid uitstraalt.

Heart Wood - kleur van het jaar 2018
Texturen als geborsteld koper en zwart leer versterken de warmte van Heart Wood.

Een oase van rust

Na maanden research van het kleurteam, bestaande uit elf internationale experts van het Global Aesthetic Center, viel vooral één overkoepelende trend op: consumenten willen hun huis transformeren tot een oase van rust. Een plaats waar ze zich kunnen terugtrekken uit de vaak rumoerige buitenwereld. Niet verrassend: we worden overspoeld door een overload aan informatie en keuzes. In deze onvoorspelbare, onzekere en snel veranderende wereld trekken we ons graag terug in het comfort van onze thuisplek. ‘Nu het leven steeds sneller gaat, is het hoog tijd om op de pauzeknop te drukken’, vertelt Heleen Van Gent. ‘Thuis moeten we het geluid kunnen afzetten, onze waardes voeden en even opladen. Kleur speelt een belangrijke rol bij de zoektocht naar de balans tussen drukte en innerlijke rust.’

Heart Wood - kleur van het jaar 2018
De zachte grijs-roze tint Heart Wood straalt sereniteit en rust uit. De voedende warmte van hout brengt harmonie. Dankzij Heart Wood voel je je helemaal thuis.

Ambiance Trend Collection 2018

De bijbehorende Ambiance Trend Collection 2018 versterkt deze gedachtegang. Het palet benadrukt de uitnodigende factor van een huis, een omgeving waar we samenkomen met vrienden en familie. Comfort heerst, en technologie wordt even aan de kant geschoven.

Koele blauwtinten als Early Bird en Clouded Dreams moedigen een zekere klaarheid aan, terwijl de neutrale en frisgroene kleuren als Aloe Vera de verbindingsnood met de aarde beklemtonen. De zachte pastelkleuren komen tot hun recht dankzij de ietwat donkerdere blauwtinten als Blueberry Pie en Blue Greyhound.

Heart Wood - kleur van het jaar 2018

De Ambiance Trend Collection 2018 bestaat uit tien kleuren: Heart Wood, Fresh Laundry, Blue Greyhound, Blueberry Pie, Clouded Dreams, Morning Latte, Aloe Green, Early Bird, Cotton Feel en Freckle Beige.

Beschikbaar in alle Levis-winkels met een mengmachine.
Vanaf 29 euro voor 1 liter muurverf.

Ook interessant