Binnenafwerking

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Is het tijd voor een nieuwe look in je woonkamer, maar weet je niet waar te beginnen? Lichte en donkere kleuren op de juiste muren, een kleine leefruimte groter laten lijken, een grote woonkamer knusser maken ... Waar je ook naar op zoek bent: Levis deelt graag kleur- en verftips om je de nodige inspiratie te geven voor een upgrade van je woonkamer.

We brengen heel wat tijd door in de woonkamer. Zeker nu die ruimte steeds vaker samensmelt met de keuken tot een heuse leefzone. Het is dan ook belangrijk dat de woonkamer rust uitstraalt, zodat je er dagelijks kunt ontspannen na een drukke dag. Kleuren zijn daarbij bepalend. Sommige tinten brengen je tot rust, andere zetten je net aan tot actie. Hoe kies je nu de kleuren die het best in jouw ruimte passen én bij jouw smaak? De kleuradviseurs bij Levis geven enkele gouden tips mee en nieuwe inspiratie, gebaseerd op de laatste trends.

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Binnenkijken bij blogster Eliza van Ergenstussenin. Kleur: Bliss.

Hemels harmonisch

Lichte tinten zijn ideaal als je een rustige omgeving wilt om de dagelijkse drukte te ontvluchten. Intense of felle kleuren als rood, oranje of geel kies je beter niet, omdat die aanzetten tot actie en een dynamische sfeer creëren. In de woonkamer wil je nu eenmaal ontspannen, toch? Wit- en grijstinten zoals Eierschaal, Artisjok en Amandel doen het altijd goed. Een lichte kleur aan de raamkant doet je ruimte bovendien groter lijken.

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Tule, Leem en Wit

Blue vibes

Om toch een beetje meer contrast te hebben zonder dat het té blits wordt, kun je de wit- en grijstinten combineren met een vergrijsde vorm of tussentint van een felle kleur zoals Denim Drift, Levis Kleur van het Jaar 2017. Goed om te weten: een accentmuur is bevorderlijk voor de creativiteit, wat handig kan zijn als je van thuis uit werkt.

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Denim Drift

The basics

De gouden regel voor élke kamer: gebruik drie verschillende kleuren. Wil je bijvoorbeeld een toon-op-tooncombinatie? Kies dan een lichte tint, een donkere kleur en een tussenliggende nuance binnen dezelfde kleurgroep. Eerder fan van neutraal? Ga dan voor een combinatie met neutrale kleuren. Hiervoor koppel je je accentkleur aan een lichte neutrale tint en een donkere neutrale kleur. Mag het wat excentrieker? Combineer je accentkleur met twee nuances (een lichte en een donkere tint) uit een andere kleurgroep.

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Chocolade, Amandel, Linnen en Sepia

Tikje donker

In de tv-hoek is donker een absolute topper. De aandacht gaat helemaal naar het scherm, waardoor je niet afgeleid bent door lichte of felle kleuren. Ook in een game room, man cave of homecinema komen donkere tinten als Sepia, Kosmos of Theater tot hun recht. Je mag heel ver gaan om een originele cocoonsfeer te scheppen. De meest uitgesproken kleur plaats je het best op de muur achter de sofa, zodat je er niet urenlang op moet kijken. Hou wel altijd rekening met de meubels, stoffen en vloerbekleding. Stem de verfkleuren af op die materialen om botsende contrasten te vermijden.

Kleuren voor de woonkamer: tips van Levis
Mindful Mint, Dawn Blue en Gecko Green

Trend voor 2017: buiten de lijntjes kleuren

Anno 2017 hoef je niet meer binnen de lijntjes te kleuren. Dat geldt ook voor je interieur. Combineer twee (of meer) kleuren op één muur en scheid ze door een grillige lijn. Als je liever een subtieler geheel hebt, kies je voor een ombre-effect, waarbij de overgang iets zachter verloopt. Die trend komt ook aan bod in de Levis Ambiance Trend Collection 2017 en werd geïnspireerd op de onvoorspelbare – en vaak kronkelige – natuur.

Ook interessant