Binnenafwerking

Je huis verkopen lukt beter in deze kleuren

Welke kleuren moet je echt vermijden? Een huis bezichtigen en beoordelen is een heel subjectieve aangelegenheid. Toch zijn er enkele algemene spelregels waarmee je als verkoper maar beter rekening houdt, omdat ze de verkoopbaarheid van je woning sterk beïnvloeden. Zo verkoopt je huis allicht makkelijker én aan een betere prijs als het neutraal is ingericht. Kleuren zijn cruciaal.

Neutrale kleuren

Misschien hou jij van felle en opvallende kleuren en heb je je interieur ook zo ingericht. De kans bestaat dat potentiële kopers dat ook mooi vinden. Toch zullen er ook veel mensen op afknappen. Door te kiezen voor neutrale en veilige kleuren vermijd je dat risico. De kans dat je woning verkocht wordt, ligt beduidend hoger als de muren en het plafond een lichte en neutrale kleur hebben.

Koele of warme kleuren?

Dan maar alles wit verven? Dat is helemaal niet nodig. Ook lichte grijstinten, en zandkleur of beige in landelijke interieurs, zijn perfect geschikt. Aan de noordzijde van je huis of appartement mag je al eens kiezen voor een warmere tint, want daar is doorgaans minder direct daglicht. Baadt je woonkamer daarentegen in het daglicht? Kies dan voor een koeler kleurenpalet.

Toon de inrichtingsmogelijkheden

Bij vloeren, muren en plafonds in neutrale kleuren kunnen potentiële kopers zich veel beter voorstellen wat ze zelf met de woning kunnen aanvangen. Hoe meer meubels er in de woning staan en hoe persoonlijker de inrichting, hoe moeilijker dat wordt.

Ook deze tips helpen je om je woning sneller te verkopen:
  • Ruim de woning netjes op. Rommel leidt af.
  • Maak het toch gezellig in huis, met decoratie, bloemen of iets lekkers.
  • Verlicht voldoende, zodat alles goed zichtbaar is.
  • Laat de bezoekers bij voorkeur overdag langskomen bij mooi weer. Onder deze omstandigheden kun je je huis meestal duurder verkopen.
  • Wordt de woning niet langer bewoond? Zorg dan dat het er niet kil aanvoelt, want dat is een dooddoener.

Ook interessant