Vastgoed

Hoe kun je de waarde van je huis verhogen?

Je huis opknappen of verbouwen kan nooit kwaad. Zo creëer je immers een aangenamere woonomgeving voor jezelf. Natuurlijk kan je ook je woning opknappen met het oog op een verkoop. Door de juiste investeringen te doen kan je de waarde van je huis immers flink verhogen. Deze investeringen zijn zeker de moeite waard om te overwegen!

Investeer in een nieuwe badkamer en keuken

Wanneer een potentiële koper een huis evalueert, zijn de badkamer en de keuken vaak doorslaggevende ruimtes. Een afgeleefde keuken of badkamer kan de waarde van je woning sterk doen dalen. Wil je graag investeren in een renovatie? Dan pak je best deze twee ruimtes als eerste aan. De slaapkamers en leefruimten zijn vaak minder belangrijk, die kan de koper nog inrichten naar eigen smaak.

Benut de ruimte onder je dak voor extra oppervlakte

Wie een woning met een hellend dak bezit, bewoont al te vaak slechts 2 verdiepingen. Dat is zonde, zo gaat er immers veel ruimte onder het dak verloren. Zorg voor een goede dakisolatie, een stevige vloer en een praktische trap en de ruimte onder je dak is klaar om allerlei functies te vervullen. Extra slaapkamers, een speelkamer of een bureau: het kan allemaal! Door de ruimte onder je dak te gebruiken, breid je de bewoonbare oppervlakte gevoelig uit. Het is dus een goede investering die zowel de oppervlakte als de waarde van je huis vergroot.

De waarde van je woning verhogen dankzij een aanbouw

Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om hun huis aan de achterzijde uit te breiden. Heel verstandig, want zo’n uitbouw is een investering die echt loont. Je kan kiezen voor een aanbouw die past bij de stijl van je huis, of eentje die daar sterk mee contrasteert. Beide oplossingen zien er erg mooi uit. Een aanbouw met veel glas brengt bovendien veel licht in oudere woningen.

Tover je kelder om tot een waardvolle ruimte

Ook de kelder is vaak een vergeten ruimte in het huis. Door de kelder droog te maken, te isoleren en af te werken, creëer je echter een aangename extra ruimte. Maak van je kelder bijvoorbeeld een speelkamer, een ‘mannenkamer’ met een biljart of een wellnessruimte met een saunacabine. Met deze laatste oplossing sla je zelfs twee vliegen in één klap: zowel de extra bewoonbare oppervlakte als de wellnessruimte zijn investeringen die de waarde van je huis gevoelig verhogen.

Parkeergelegenheid verhoogt de waarde van je huis

Zeker wanneer je in een buurt met weinig parkeergelegenheid woont, is een eigen parkeerplaats zeer interessant. Voor de deur kunnen parkeren, bespaart immers heel wat tijd, en tijd is geld. Het is dan ook een goed idee om je voortuin om te toveren tot een parkeerplaats voor twee wagens. Een carport is ook een interessante investering. Op het platteland zorgt een mooie voortuin met bloemen en planten dan weer voor een goede indruk.

Vergeet de buitenkant van je huis niet

Veel mensen investeren voornamelijk in de leefruimten, maar vergeten dat ze de waarde van een huis ook kunnen verhogen door de buitenkant aan te pakken. Een gevelreiniging of een likje verf, een goed onderhouden voortuin, een nieuwe voordeur, … het zijn allemaal elementen die een rol spelen.

Weet je niet goed welke investering je moet kiezen? Denk dan aan het doelpubliek aan wie je graag je huis wil verkopen en hou rekening met hun wensen.

Ook interessant