Tuin

Topkwaliteit hagen

Topkwaliteit hagen
Bent u opzoek naar hagen van de allerhoogste kwaliteit? In dit artikel nemen we u mee in de belangrijke afwegingen tijdens het aankoopproces. Waar moet u op letten en welke kwaliteiten van de haag zijn voor uw tuin van belang? Allereerst is het van belang om een duidelijk onderscheid te maken tussen verschillende hagen. Daarbij is het doel van de haag ook belangrijk. Er zijn haagplanten die snel dichtgroeien en daarmee een ‘groene muur’ creëren, maar er zijn ook zeker planten die minder snel groeien en veel minder vrij uit.

Topkwaliteit hagen kopen

Kant-en-klare hagen worden steeds populairder. Dit zijn planten die aan elkaar vast zijn gemaakt en bewust in vorm gesnoeid. Hierdoor krijgt u een instant impact omdat het lijkt alsof de planten altijd al bij elkaar zijn geweest. Effectief bespaart u hier een aantal jaar mee. Daarnaast is het niet nodig om andere planten aan te schaffen om een goed resultaat te krijgen. De kant-en-klare hagen zijn bijvoorbeeld te koop op www.haag-heg.nl. Deze hagen zijn op de gewenste hoogte verkrijgbaar en daarmee geniet u direct van een volle beschutting.

De andere opties

Haagplanten zijn een essentieel onderdeel van de structuur in de tuin. U creëert een natuurlijke afscheiding en een aantal haagplanten zijn zelfs inbraak werend. De hagen zijn overheersend groen en dus makkelijk te combineren. Een haagplant kan perfect als uitgangspunt dienen voor de rest van uw tuin. In onderstaand overzicht worden verschillende opties kort weergegeven.

De verschillende hagen met bijbehorende functie:
  • Kant-en-klare hagen: hagen bij elkaar gevoegd die snel voor een beschermende laag zorgen. Deze optie is erg populair en zorgt ervoor dat u niet jaren hoeft te wachten op een haag volgroeid is. Een voorbeeldhaag is de Groene beuk.
  • Inbraak werende haag: een haag die van zichzelf goed is dichtgegroeid en met verschillende doorns werkt het ideaal in het buitenhouden van ongewenste bezoekers. De uitstraling van deze haag is mooi en dus ook effectief. Voorbeeld: Hulst ‘Alaska’.
  • Winterharde haag: met deze haag bent u zeker van een volledige beschutting het hele jaar door. Deze haag overleeft in alle omstandigheden. Voorbeeld: Levensboom ‘Excelsa’.
  • Groenblijvende haag: het woord spreekt boekdelen. Deze soort haag is het hele jaar mooi groen en zo bent u verzekerd van een mooie, stijlvolle haag. Winter of lente speelt hierin geen rol. Voorbeeldhaag: Levensboom ‘Brabant’.

Uiteraard zijn er nog een hele assortiment vol met verschillende hagen niet beschreven. Haag-Heg heeft een uitgebreide collectie met verschillende hagen voor u op voorraad. Denk hierbij ook snelgroeiende, onderhoudsvriendelijke en bloeiende hagen.

De beste kwaliteit

Als u weet welke haagsoort het beste in uw tuin past, dan kunt u terecht bij Haag-Heg. Deze organisatie heeft al meer dan 30 jaar ervaring het werken met verschillende haagsoorten. Bij Haag-Heg kunt u daarnaast ook terecht voor meer informatie en advies. Er is een geschikte haagsoort voor iedere tuin en voor ieder budget!