Tips voor een natuurlijke interieurstijl

Bron: Bouw & Wonen
Tips voor een natuurlijke interieurstijl
De natuurlijke interieurstijl maakt al een aantal jaren furore in de woonwereld. Aan die trend lijkt voorlopig nog geen einde te komen. Zie jij ook wel iets in een natuurlijke interieur? Neem dan de onderstaande tips door.

Doe online inspiratie op en maak een moodboard

Het inrichten begint met inspiratie opdoen. Omdat een natuurlijk interieur helemaal conform de laatste trends is, kun je online meer dan genoeg inspiratie vinden. Bijvoorbeeld op platforms als Pinterest, Instagram en Tumblr. Verzamel alle afbeeldingen die je mooi vindt in een mapje en maak daar een moodboard van, zodat je een goed beeld krijgt van hoe je interieur eruit moet komen te zien.

Welke kleuren ga je gebruiken?

Een van de eerste keuzes die je moet maken is de het kleurenpalet dat je gaat gebruiken. In de meeste natuurlijke interieurs wordt gebruikgemaakt van neutrale kleuren. Rustig, maar wel warm. Denk aan wit, gebroken wit, ecru, beige, groen en grijs. Alle kleuren die je ook in de natuur terugvindt zijn goed.

Het gebruik van natuurlijke materialen

Een belangrijk onderdeel van een natuurlijke interieurstijl is het gebruik van natuurlijke materialen. Bamboe en rotan bijvoorbeeld. Deze twee materialen zien we tegenwoordig in menig huis voorbij komen. Daarnaast doet hout het altijd goed in een natuurlijk interieur. Je kunt denken aan een houten vloer of houten jaloezieën.

Ook houten meubels zijn zeer geschikt. Hier hangt echter wel een prijskaartje aan en imitatiehout is toch een stuk minder mooi: je blijft zien dat het niet echt is. Zit je krap bij kas? Kijk dan eens bij tweedehands platforms. Dikke kans dat je een pareltje voor een leuke prijs vindt. Soms ziet een meubels er niet meteen mooi uit, maar kan een likje verf wonderen doen.

Daarnaast is linnen een veelgebruikte stof in een natuurlijk interieur. Je kunt bijvoorbeeld voor een linnen bank of linnen gordijnen gaan. Linnen is ook nog eens duurzaam en gaat jaren mee.

Tips voor een natuurlijke interieurstijl

Veel groen

In een natuurlijk interieur staat veel groen centraal. Je mag lekker losgaan met planten: hoe meer groen, hoe beter. Cactussen staan niet alleen ontzettend leuk, maar zijn ook nog eens makkelijk te verzorgen. Andere populaire planten zijn de Monstera Deliciosa (de gatenplant) of de Strelitzia nicolai (De paradijsvogelplant). Bijkomend voordeel is dat de planten de lucht zuiveren. Zorg ook voor een leuke pot voor je planten, dit zorgt voor extra sfeer. Wat we veel terugzien in natuurlijke interieurs is planten in rieten of rotan manden.

De accessoires

Accessoires maken je interieur helemaal compleet. Bij accessoires kun je denken aan een mooi vloerkleed, gevlochten manden en leuke vaasjes. Voor unieke items kun je ook hiervoor weer tweedehands kijken. Overdrijf echter niet met accessoires: een natuurlijk interieur draait om rust.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo