Tips om stinkende werkschoenen tegen te gaan

Bron: Bouw & Wonen
Tips om stinkende werkschoenen tegen te gaan
Wanneer je in of rondom je huis aan de slag gaat, is het wel zo prettig om speciale werkschoenen te hebben. Hier hoef je echt geen bouwvakker voor te zijn: werkschoenen zijn ideaal voor bouwvakkers én doe-het-zelvers. Het enige nadeel van hard werken in dergelijke schoenen is dat ze kunnen gaat stinken. Gelukkig is er een aantal handige oplossingen waarmee je stinkende werkschoenen tegen kunt gaan. In dit artikel lees je er meer over.

Gebruik middeltjes tegen nare geurtjes in werkschoenen

Het is niet heel gek dat je last krijgt van stinkende werkschoenen wanneer je er in verschillende omstandigheden in gaat werken. Erg fris is het in ieder geval niet. Daarom is het zeker aan te raden om actie te ondernemen, zodat je zo lang mogelijk gebruik kunt maken van die schoenen. Bestrijd de geur met diverse middeltjes, zoals een handige poeder die je in de schoenen strooit, waarna je de schoenen aan kunt trekken.

Het grote voordeel van zo’n poeder is dat het zijn werk doet tijdens het dragen van de werkschoenen zonder dat je daar verder nog iets voor hoeft te doen. Dat is veel goedkoper dan om de zoveel tijd nieuwe werkschoenen moeten kopen. Ook zijn er diverse sprays en crèmes die je kunt gebruiken om verzekerd te zijn van droge en geurloze voeten. Dergelijke producten gaan vaak transpiratie tegen waardoor nare geurtjes minder snel kunnen ontstaan. Daarmee pak je de kern van het probleem van zweetvoeten aan.

Draag altijd schone en droge sokken

Natuurlijk zijn er nog veel meer tips die je op kunt volgen in het geval van stinkende werkschoenen. Het bestrijden van nare luchtjes zorgt voor minder afleiding tijdens de werkzaamheden en draagt zo bij aan de veiligheid tijdens het verbouwen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je iedere dag droge en schone sokken draagt. Draag vieze sokken nooit nog een keer; dat is namelijk een grote bron van viezigheid. Omdat er in een gedragen sok al tientallen tot honderden bacteriën zitten, kan het geheel gaan broeien waardoor stinkvoeten ontstaan.

Let daarnaast op hoe vaak je de werkschoenen aan hebt. Over het algemeen wordt aangeraden om schoenen minimaal 24 uur te laten rusten. Dat is helemaal het geval bij schoenen waarin zwaar werk wordt verricht, zoals sportschoenen of dus werkschoenen. Wanneer je geen 24 uur wacht, is de kans groot dat de schoenen nog niet helemaal droog zijn. Ook dat heeft een negatief effect op de geur van je voeten.

Verwijder eelt van je voeten tegen zweetvoeten

Tot slot is er nog een eenvoudige tip die je snel kunt opvolgen. Wanneer je in de bouw werkt of al even bezig bent met de verbouwing van je eigen woning is de kans groot dat er eelt is ontstaan op je voeten. Een beetje eelt is niet erg, maar een overschot aan eelt kan ervoor zorgen dat je voeten zeer gaan doen. Misschien merk je dat al wel wanneer je je werkschoenen aantrekt of wanneer je op je voeten, met of zonder schoen, loopt. Naast dit vervelende feitje is er nog een reden om eelt regelmatig te verwijderen.

Eelt is namelijk zo opgebouwd dat het de eigenschap heeft om gevoelig te zijn voor vocht. Dat betekent dat eelt snel vocht opneemt, waardoor je voeten nattig en broeierig worden. Daardoor kunnen bacteriën ontstaan waardoor je voeten én schoenen flink gaan ruiken. Kortom: zorg altijd voor de juiste voetverzorging en ga regelmatig aan de slag met een product om eelt te verwijderen.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo