Tips om je personeel up-to-date te houden

  NL   19 december 2017 Bron: Bouw & Wonen
Tips om je personeel up-to-date te houden
De bouw is altijd in beweging. Technische ontwikkelingen, nieuwe technieken en moderne apparatuur veranderen ieder jaar. De scholing van eigen personeel is al snel verouderd en voordat je het weet loop je achter op zaken. Personeel is belangrijk voor iedere onderneming. De medewerkers zijn nu eenmaal degenen die een groot deel van het werk verzetten. Het is daarom belangrijk dat je als werkgever je werknemers verder helpt. Zo help je niet alleen je personeel, maar ook het bedrijf een stapje verder.

Leren

Om je personeel nu up-to-date te houden is het goed om ze af en toe een opfriscursus deel te laten nemen. Vaak krijg je zo binnen een kort tijdsbestek alle benodigde kennis in een praktijkgerichte cursus. Werkzaamheden hoeven niet lang stilgelegd te worden en er hoeft ook geen weken in de boeken gedoken te worden. Zo kun je bijvoorbeeld in Nederland je VCA examen in 1 dag halen! Over het algemeen zijn de cursusdagen ook nog geheel verzorgd. Zo hoef je verder nergens over na te denken.

Tip: Heb je snel een VCA certificaat nodig voor jezelf of je medewerkers, dan haal je het gemakkelijk en snel bij VCA in 1 dag. Het slagingspercentage ligt op 98% en cursussen kunnen op korte termijn gevolgd worden.

Evalueren

Van fouten kun je leren en alleen door deze fouten te bespreken kan je personeel verder groeien in ontwikkeling. Zorg dat er regelmatig een moment genomen wordt om het werk te bespreken. Kijk naar wat er niet goed gegaan is, maar ook naar wat wel goed gegaan is. Bespreek hoe bepaalde zaken de volgende keer beter kunnen worden aangepakt en stel een aantal verbeterpunten op. Of dit nu gaat om het beheersen van nieuwe technieken, of het focussen op bepaalde werkzaamheden. Met een kort terugkerend evaluatiemoment kunnen je medewerkers zich blijven ontwikkelen.

Betrekken

Laat de communicatie van beide kanten komen. Het gaat niet alleen om hoe jij vindt dat jou werknemers hun werk doen, ook zij mogen in de dagelijkse gang van zaken betrokken worden. Vraag medewerkers om feedback; wat vinden ze dat jij beter zou moeten doen of hebben ze ideeën over het verbeteren van de werkomstandigheden? Misschien vinden ze dat bepaalde processen goedkoper of efficiënter kunnen of hebben ze andere ideeën met betrekking tot het toekomstperspectief van de onderneming.

Tip: Medewerkers die zich betrokken voelen bij de zaak meldden zich minder snel ziek. Plan dus bijvoorbeeld een maandelijks werkoverleg in!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo