Verbouwen

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren

Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren
Op 20 september start in Ede de driedaagse Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren. De cursus van stichting KERN is bestemd voor wie energieneutraal bouwt of renoveert in de bouwuitvoering als vakman, aannemer of installateur en legt de juiste basis om de hoogste standaard op het gebied van gezond wonen, betaalbaar comfort en energie-efficiency te realiseren. Met deze cursus blijft de vakman up te date over de uitvoering van energieneutrale of energieleverende projecten, bij BENG, NOM, Passiefhuis en Active House.

Wetenschappelijke kennis en de bouwpraktijk gaan in deze cursus hand in hand. Begrijpen om te leren toe te passen. Alert worden op de details en de samenhang van de disciplines die bij een passiefhuis een integraal geheel vormen, alles in drie cursusdagen. De docenten zijn doorgewinterde experts op het gebied van energieneutraal bouwen en renoveren, met verschillende specialismen: Clarence Rose (passiefhuistechnologie), Henk Wegkamp (haalbaarheidsanalyse) en Carl-peter Goossen (integraal bouwen).

“Alleen maar enthousiaster”

“Deze cursus heeft mij veel meer inzicht gegeven in detailleringen dan ik op hoofdlijnen al wel wist. Met veel praktijkvoorbeelden en een beetje bouwfysica leer je snel waar het mis kan gaan als men niet deskundig luchtdicht bouwt of extra isolatie aanbrengt. Als je dan met gemotiveerde vakmensen bij elkaar zit die allen leergierig zijn, word je alleen maar enthousiaster over bouwen volgens de Passiefhuis-principes,” aldus Oskar Oldeman van Promantor-Bouwnext

Cursusinformatie

De cursusdagen zijn op 20, 21 en op 22 of 26 september. Op dag 1 staat de interdisciplinaire basis centraal van comfortabel en betaalbaar energieneutraal bouwen met passiefhuistechnologie. Op dag 2 kiest de cursist voor de specialisatie installatie met bijvoorbeeld verdieping in balansventilatie en verwarmen via ventilatielucht, of de bouwkundige kant met verdieping in isolatietechniek en de daarbij behorende bouwfysica. In de middag worden twee energieneutrale projecten bezocht. Op dag 3 staat de bredere integrale samenhang centraal tussen de bouwkundige aspecten en de installaties.

Met certificaat Passiefhuis Vakman

De opleiding van het Passiefhuis Instituut is voor de Nederlandse markt vertaald en aangepast en wordt gegeven door stichting KERN. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat Passiefhuis Vakman. Het examen vindt vrijdag 17 november plaats, voorafgegaan door een gratis examentraining op 10 november. Wie slaagt ontvangt het internationaal erkende en gewaardeerde certificaat passiefhuis vakman.

De opleiding kost € 690,- en deelname aan het examen € 250,-, cursuslocatie is Ede. Meer informatie en aanmelden op www.stichtingkern.nl

Ook interessant