Volg de BEN-bouwavonturen van Bjorn en Alice

  BE   30 maart 2017 Bron: Marquiz
Volg de BEN-bouwavonturen van Bjorn en Alice
IedereenBen.be bevat sinds kort een uniek filmkanaal voor kandidaat-BEN-bouwers: www.IedereenBen.tv. Hierin helpt coach Ben het koppel Bjorn en Alice om een perfect BEN-bouwparcours uit te stippelen. Zo krijgen bouwheren niet alleen heel wat concrete informatie over hoe ze via het dak en de vloer, de buitenmuren, het glas, de ramen en deuren, de ventilatie, de verwarming en hernieuwbare energie een BEN-woning kunnen bouwen. Het ideale BEN-bouwtraject wordt nu ook aanschouwelijk gemaakt in 8 ludieke – maar toch heel leerrijke – filmpjes.

Laagdrempelige BEN-coaching

Hoewel BEN (BijnaEnergieNeutraal)-bouwen in Vlaanderen pas wettelijk verplicht zal zijn vanaf 2021, doe je er best aan om nu al BEN te bouwen. Zo win je meteen al de strijd tegen een hoge energiefactuur, is je woning later meer waard en kan je een beroep doen op heel wat extra financiële stimuli.

Om die boodschap in ‘gewone mensentaal’ en op een zo toegankelijk mogelijke manier over te brengen naar kandidaat-bouwers en hen te loodsen doorheen een vaak verwarrende jungle van energieprestatieregelgevingen, overwegingen en beslissingen, werd de inmiddels bekende coach Ben in het leven geroepen.

Op de website www.IedereenBen.be toont coach Ben overtuigend aan dat BEN-bouwen nu al probleemloos haalbaar is door kandidaat-bouwers te gidsen doorheen de verschillende stappen die leiden tot een BEN-woning: van ‘dak en vloer’, over ‘buitenmuren’, ‘glas, ramen en deuren’ en ‘ventilatie’ tot ‘verwarming en hernieuwbare energie’. Bij elk van die stappen geeft coach Ben op een overzichtelijke manier informatie over de wettelijke vereisten, de mogelijke oplossingen, de financiële stimuli waarvan nieuwbouwers die nu al BEN bouwen kunnen genieten …

Daarnaast toont coach Ben op www.iedereenBen.be aan, dat nu al BEN-bouwen ook financieel haalbaar is , en geeft hij tevens financieringsadvies.

Om nog meer kandidaat-bouwers te bereiken en de stap naar BEN-bouwen nog laagdrempeliger te maken, bevat www.IedereenBen.be sinds kort ook een afzonderlijk filmkanaal met 8 ludieke – en toch uiterst leerrijke – filmpjes: www.IedereenBen.tv.

Leer BEN-bouwen in 8 filmpjes

Op www.IedereenBen.tv komt coach Ben echt ‘tot leven’ om er Bjorn en Alice, een jong koppel dat in het begin van zijn bouwtraject nog helemaal niets van BEN-bouwen afweet, 8 afleveringen lang te begeleiden tijdens de bouw van zijn BEN-woning.

Bjorn en Alice leren van coach BEN welke financiële voordelen nu al BEN-bouwen biedt, welke isolatieoplossingen er voor daken, vloeren en buitenmuren bestaan om de BEN-norm van Umax 0,24 W/m²K te halen, en hoe de keuze van de juiste dak- en gevelbekleding hierbij kan helpen. Ook leert het koppel waarop je moet letten als je glas en schrijnwerk voor je BEN-woning kiest, hoe je je BEN-woning best ventileert, en op welke manier je er als BEN-bouwer voor kan zorgen dat je het binnen comfortabel warm hebt en toch efficiënt omgaat met energie.

IedereenBen.tv is als aparte filmpagina onder de website www.IedereenBen.be ondergebracht of is direct bereikbaar via het webadres www.IedereenBen.tv.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo