Tip: Voorbereiden op de koude dagen met deze investeringen

Bron: Bouw & Wonen
Tip: Voorbereiden op de koude dagen met deze investeringen
Het begint weer een stuk kouder te worden. Vooral in deze tijd van het jaar wil je zo comfortabel mogelijk in jouw woning zitten, het liefst in een warme en gezonde woonomgeving. Om je hier een handje bij te helpen worden hieronder drie investeringen toegelicht, die je wooncomfort flink doen verhogen in de winter.

Investeren in woningisolatie

De meest aangeraden investering is het isoleren van jouw spouw, dak of buitengevel. Het isoleren van de spouwmuur is de populairste vorm van isolatie. Hierbij geniet je het meest van de isolerende werking. Door jouw woning te isoleren verhoog je jouw wooncomfort en zorg je voor een comfortabele temperatuur in jouw woning. Daarnaast bespaar je tot mogelijk Ä800 per jaar op je energiefactuur doordat er minder warmte verloren gaat.

Investeren in nieuwe pvc ramen en deuren.

Een andere investering waarmee je zorgt voor een hoger wooncomfort is het investeren in nieuwe pvc ramen en deuren. Als je ramen en/of deuren aan vervanging toe zijn omdat ze in slechte staat verkeren, raden wij jou zeker aan om te investeren in nieuwe ramen en/of deuren. Je kunt natuurlijk ook de ramen en deuren laten vervangen omdat je het huidige raamwerk niet meer mooi vindt. Nieuwe pvc ramen brengen veel voordelen met zich mee waar veel huiseigenaren van profiteren. Zo hebben nieuwe pvc ramen een hoge isolatiewaarde. Dit zorgt ervoor dat je zal besparen op jouw energiefactuur. Ook zal hierdoor jouw wooncomfort stijgen, aangezien warmte niet continu meer verloren gaat.

Investeren in een gezonde woning

Naast een comfortabele woonomgeving wil je er ook voor zorgen dat je woonomgeving gezond is om in te wonen. Dit kan door vochtproblemen in jouw woning te laten bestrijden door een vochtbestrijder. Vooral tijdens de koude en regenachtige dagen kunnen vochtproblemen ontstaan of groter worden, wat ongezond is voor jouw gezondheid en de 'gezondheid' van jouw woning.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo