Isolatie

Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen: de mythe ontkracht

Spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen: de mythe ontkracht
“Zorgt spouwmuurisolatie voor vochtproblemen?” is een vraag die regelmatig gesteld wordt. Maar is dit de waarheid en kunt u spouwmuurisolatie beter laten schieten, of is dit een hardnekkige mythe? Dat gaan wij hieronder voor u beantwoorden.

Op vochtproblemen zit natuurlijk niemand te wachten. Veel mensen denken dat spouwmuurisolatie voor vochtproblemen zorgt, maar gelukkig is dit een mythe. Maar waar komt deze mythe eigenlijk vandaan?

Waarom bestaat deze mythe?

Veel mensen hebben al last van vocht in hun woning, voordat ze hun spouw laten isoleren. Alleen is het zo dat dit vocht de woning vaak kan verlaten via de spouw, waardoor er geen vochtproblemen zichtbaar zijn. Als de spouw vervolgens geïsoleerd wordt, kunnen deze vochtproblemen zichtbaar worden. Meestal kan dit verholpen worden door goed te ventileren.

Ook kan het zo zijn dat er nog bouwresten in de spouwmuur zitten. Als dit het geval is kunnen er koudebruggen ontstaan in uw woning, waardoor er vocht in uw woning kan binnendringen. Om deze reden is het van belang dat u een goede muur diagnose laat uitvoeren, zodat u zeker weet dat u geen last gaat krijgen van vochtproblemen.

Kortom, als u spouwmuurisolatie goed laat uitvoeren zult u geen last krijgen van vochtproblemen. Hierom is het belangrijk om te kiezen voor een betrouwbare specialist.

Hoe zorg ik voor goede ventilatie?

Zoals eerder genoemd, is het belangrijk om te zorgen voor goede ventilatie om vochtproblemen bij spouwmuurisolatie te voorkomen. Dit hoeft gelukkig helemaal niet moeilijk te zijn. Hieronder leest u 4 tips om uw woning goed te ventileren.

Tip 1: Zorg dat lucht goed kan stromen door bijvoorbeeld roosters in uw muur
Tip 2: Ventileer het huis extra goed na het slapen, het koken en na bezoek.
Tip 3: Verminder het vocht in huis, droog de vloer na het dweilen, kook met de deksel op de pan, droog de was buiten en douche niet te lang.
Tip 4: Maak uw ventilatiesysteem regelmatig schoon

Wist u dat spouwmuurisolatie u juist kan helpen om vochtproblemen te voorkomen?

Spouwmuurisolatie heeft juist een positief effect op vochtproblemen in uw woning. Dit komt doordat de temperatuur van uw binnenmuren zal stijgen. Hierdoor zal vocht minder snel condenseren en dit voorkomt vochtproblemen en schimmels. Ook zal u geen last hebben van vochtaanslag.

Het is dus een fabel dat spouwmuurisolatie zorgt voor vochtproblemen. Eigenlijk is het tegendeel waar: als spouwmuurisolatie goed wordt uitgevoerd zal het juist vochtproblemen voorkomen. Bent u geïnteresseerd in spouwmuurisolatie? Dan is het verstandig om offertes te vergelijken. Zo komt u in contact met verschillende specialisten, om te komen tot de beste deal.

Ook interessant