Ventilatie

Denk bij woningisolatie aan het belang van ventilatie

Denk bij woningisolatie aan het belang van ventilatie
Als je ervoor kiest om je woning te isoleren, is het belangrijk om rekening te houden met de doorstroming van lucht in jouw woning. Indien je dit niet doet, kan je te maken krijgen met problemen in jouw woning.

Welke vormen van woningisolatie komen vaak voor?

Er zijn verschillende isolatievormen waar huiseigenaren uit kunnen kiezen. Drie populaire soorten van isolatie op dit moment zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie en buitengevelisolatie. Door je woning te isoleren hoef je minder te stoken, wat zal resulteren in een hoger wooncomfort en een lagere energiefactuur.

Het belang van ventilatie

Ventilatie zorgt ervoor dat de vochtige, vervuilde lucht van binnen naar buiten gaat en dat er frisse, schone lucht in de plaats komt. Wanneer je hier geen rekening mee houdt kan dit leiden tot vochtproblemen in jouw woning. Neem de ventilatie van je woning dan ook altijd serieus.

Hoe kan je zorgen voor goede ventilatie

Je kan op verschillende manieren zorgen voor goede ventilatie in jouw woning. Zo kan je rekening houden met de onderstaande punten.

  • Laat genoeg lucht doorstromen in jouw woning, bijvoorbeeld door roosters in de muren of ruimte onder de tussendeuren

  • Verhelp vochtproblemen als je merkt dat je hiermee te maken hebt.

  • Onderhoud je ventilatiesysteem en maak het regelmatig schoon, ook de roosters.

  • Verminder het vocht in huis door bijvoorbeeld met de deksel op de pan te koken, je vloer te drogen na het dweilen en niet extreem lang te douchen

  • Ventileer je huis extra goed nadat je gedoucht, gekookt of bijvoorbeeld geslapen hebt.

  • Laat je klus altijd uitvoeren door een specialist.

Ook interessant