5 redenen om dakisolatie te overwegen

  BE   19 september 2019 Bron: Bouw & Wonen
5 redenen om dakisolatie te overwegen
Indien je ervoor kiest om je woning te isoleren, kun je kiezen uit verschillende isolatievormen. Een van deze vormen is dakisolatie. Maar waarom overwegen veel huiseigenaren om ook hun dak te isoleren? Daar zijn enkele redenen voor.

1. Voorkomen van warmteverlies via het dak

Door je dak te isoleren voorkom je dat warmte in jouw woning ontsnapt via het dak. Warme lucht in je woning stijgt naar bovenverdiepingen. Indien je dak niet luchtdicht is, zal warme lucht in jouw woning constant naar boven trekken en ontsnappen via je dak.

2. CreŽren van een beter wooncomfort

Doordat je warmteverlies via het dak voorkomt, kun je genieten van een hoger wooncomfort. De isolerende werking van dakisolatie houdt de warmte binnen, waardoor je minder hoeft te stoken en kunt streven naar een constante temperatuur in je woning. Vooral op de trappen zal dit aanzienlijk verbeteren.

3. Besparen op de energiefactuur

Aangezien je minder hoeft te stoken door de isolerende werking, kan je flink besparen op je energiefactuur. Deze besparing loopt op in de honderden euroís per jaar. Belangrijk hierbij is de kwaliteit van jouw dakisolatie. Laat deze klus altijd uitvoeren door specialisten uit jouw regio.

4. Voldoen aan de dakisolatienorm

Met dakisolatie kan je voldoen aan de dakisolatienorm van 2020. Alle daken van Vlaamse (huur)woningen die voor 1 januari 2006 zijn aangesloten op het netwerk moeten voldoen aan bepaalde isolatiewaarde. Meer hierover lees je op deze pagina van de Vlaamse overheid.

5. Bijdrage aan een beter milieu

Tot slot draagt het isoleren van jouw dak bij aan een beter milieu. Door warmteverlies tegen te gaan, hoef je minder te stoken en verlaag je jouw CO2-uitstoot. Dit is goed voor zowel jouw portemonnee als het milieu!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo