Buitenschrijnwerk

De 5 grootste voordelen van PVC ramen en deuren

De 5 grootste voordelen van PVC ramen en deuren
PVC is het meest gekozen materiaal bij het nemen van nieuwe ramen en deuren, en dit is niet zonder reden. PVC ramen en deuren hebben een hoop voordelen. Deze zetten wij hieronder voor u op een rijtje.

Gunstige prijs

Als het gaat om materialen voor ramen en deuren, dan heeft PVC de meest gunstige prijs. Voor een gemiddelde rijtjeswoning kunt u uitgaan van een prijs van €15.000. Per m2 is de gemiddelde prijs van PVC ramen en deuren €700 tot €800. Zowel aluminium ramen en deuren en houten ramen en deuren zijn duurder.

Weerbestendig

PVC kozijnen zijn erg stevig en zullen daardoor bestand zijn tegen noodweer. PVC ramen en deuren zijn namelijk erg stevig en waterdicht. Doordat ze zo stevig zijn, zijn ze ook nog eens inbraakwerend. Ook zorgt het feit dat PVC ramen en deuren zo weerbestendig zijn ervoor dat ze lang meegaan.

Isolerende werking

De afgelopen jaren is de isolerende waarde van PVC ramen en deuren sterk toegenomen. Dit maakt investeren in PVC ramen en deuren nu nog aantrekkelijker. Tegenwoordig hebben PVC ramen en deuren zelfs de hoogste isolerende waarde van alle soorten ramen en deuren. De isolerende werking van PVC ramen en deuren zorgt er ook voor dat ze erg milieuvriendelijk zijn. Als je PVC ramen en deuren combineert met HR++ glas is de isolatie nog beter.

Stijlvrijheid

Een misverstand over PVC ramen en deuren is dat ze geen mooi uiterlijk hebben. Niets is echter minder waar. PVC ramen en deuren kun je er namelijk zo uit laten zien als je zelf wilt. Je kunt kiezen voor verschillende kleuren, maar je kunt ze er ook uit laten zien als hout.

Onderhoudsvriendelijk

PVC ramen en deuren hebben nauwelijks onderhoud nodig. Houten ramen en deuren moeten bijvoorbeeld elke vijf jaar geschilderd worden, maar PVC ramen en deuren hoeven alleen eens in de zoveel tijd schoon gemaakt te worden. Wel is belangrijk dat je hierbij geen schuurmiddel gebruikt.

Wil je ook genieten van de voordelen van PVC ramen en deuren? Dan is het handig om offertes van verschillende specialisten te vergelijken zodat je tot de juiste deal kunt komen. Zo bespaar je tot wel 40% op je factuur.

Ook interessant