Buitenschrijnwerk

Profel inspireert op BIS: hout, pvc en/of aluminium?

Profel inspireert op BIS: hout, pvc en/of aluminium?
MATO, de slimme combinatie van aluminium en pvc
Profel Ramen & Deuren trekt op de bisbeurs voluit de kaart van karaktervol met topprestaties. Met de combinatie van innovatie, geavanceerde productie en traditioneel vakmanschap vult Profel vandaag elke woonwens in - van ultrastrak hedendaags tot retro en zelfs klassiek-antiek. En dat resulteert in enkele opvallende blikvangers.
Van retro-minimalistisch (STRATOLO) tot hout-antiek (ANTICA), van het hybride pvc-aluminiumraam (MATO) tot een nieuwe aluminiumlook voor pvc. Op de BIS-beurs toont Profel andermaal de nieuwste ontwikkelingen in elke productgroep. Staat centraal: maximaal inspelen op authenticiteit en individuele voorkeur, gecombineerd met de hoogste vereisten naar comfort, veiligheid, isolatie en duurzaamheid.

STRATOLO, retroraam met modern comfort

Goed nieuws voor wie nostalgisch mijmert over het slanke stalen raam van weleer: Profel gaat terug in de tijd! STRATOLO is een perfecte kopie van het elegante stalen profiel met industriële look, maar dan met alle troeven van hoogwaardig aluminium. De STRATOLO-vleugel zit naadloos genesteld in het slanke RECTO 80-kader van 80 mm inbouwdiepte. Met de fijne schuine zijden en typische glasverdelingen is STRATOLO de kampioen van de charmante retrotoets, subtiel en strak tegelijk. Met eigentijdse prestaties, uiteraard. Dankzij het ingenieuze binnenwerk koppelt STRATOLO moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid. Standaard geleverd met dubbel glas, maar ook drievoudig glas is mogelijk (Uw tot 0.95 W/m²K met Warm Edge). STRATOLO is daarmee zeker geschikt voor BEN of bijna-energieneutrale woningen. Bovendien worden wind, water en stof door de drievoudige dichting geweerd, met een bijkomende akoestische isolatie van -3 dB.

Profel inspireert op BIS: hout, pvc en/of aluminium?

ANTICA, traditie met topprestaties

Het authentieke karakter van een gebouw imiteren, behouden of herstellen? Dan kan dat perfect met het houten ANTICA-raam of ‘kopie-antiek’. Dit Profel-pareltje wordt dan ook vaak gebruikt voor de restauratie van geklasseerde gebouwen. ANTICA is dan wel geïnspireerd op het verleden, het is een technisch hoogstandje met de modernste ontwikkelingen, waardoor de profielen volledig op maat gemaakt kunnen worden. Ook op het vlak van onderhoud maakt Profel met een 5-lagenbehandeling van houten ramen het verschil. Een drenking tegen schimmels en insecten, een kleurdrenking als basislaag, een poriënvuller en tenslotte twee elektrostatische laklagen. Dit procedé en de zeer goede lakkwaliteit zorgen voor een langdurige, onderhoudsvrije bescherming. Pas na een 7-tal jaar zal je het raam weer moeten schilderen. Nog een voordeel van hout: je kan dat dan meteen ook in een andere kleur doen, als je wil. De drie gebruikte houtsoorten ‘afrormosia’, ‘meranti’ en ‘padoek’ zijn tot slot uitermate duurzaam en onderhoudsvriendelijk.

Profel inspireert op BIS: hout, pvc en/of aluminium?

MATO, de slimme combinatie van aluminium en pvc

Aan de buitenkant de elegantie van aluminium, aan de binnenkant de prestaties van kunststof of pvc. Het MATO-raam verenigt de troeven van twee materialen. Kortom, met MATO hoef je niet meer te kiezen tussen esthetiek of prestaties, tussen budget of comfort. Het MATO-raam biedt keuze uit dubbele of driedubbele beglazing en tussen de strakke Fino-vleugel of klassieke Retro-vleugel

PVC met de look van aluminium

Je kiest voor pvc-ramen, maar wil toch graag de uitstraling en look van aluminium? Naast de verschillende nerfstructuurfolies (houtimitatielook) kan je nu ook kiezen voor een structuurfolie met ruwe textuur aan de binnen- én buitenkant van het raam. Het pvc-raam is daardoor nauwelijks van zijn aluminium broer te onderscheiden. De matte gekorrelde structuurfolie in zwart, grijstinten of wit is 100% kleurvast en niet statisch. Dat betekent dat er haast geen vuil of stof wordt aangetrokken. Het raam is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek of spons, even naspoelen en met een droge doek navegen.

Ook interessant