Buitenschrijnwerk

Profel op Batibouw 2019: rank retroraam

Profel op Batibouw 2019: rank retroraam
Hoe ranke aluminium designs je woning karakter kunnen geven, laat Profel straks zien op Batibouw (hal 4, stand 213). Zo inspireert het vernieuwde raamprofiel Stratolo – dat een perfecte kopie is van het authentieke stalen raam – alle bouwers en verbouwers die houden van een subtiel ontwerp met een charmante retrotoets én duurzaam comfort.

Stratolo, ultraslank aluminium raam

Profel heeft zijn superslank aluminium raam Stratolo – dat een perfecte kopie is van het authentieke stalen raam van weleer – technisch verder verfijnd. Zo tekent Stratolo nu nog betere isolatiewaardes op dankzij een concept- en materiaalaanpassing van de thermische onderbreking. Ideaal dus voor bijna-energieneutrale woningen. Profel ontwikkelde ook een nieuwe raamvleugel voor drievoudige beglazing.

Het strakke en slanke Stratolo-raam met slechts 18 mm vleugelzicht, dat tot de RECTO 80-reeks behoort, is een van de meest verfijnde en minimalistische ‘steellooks’ op de Belgische markt. Een nostalgische knipoog met hedendaags comfort. Met een raamvleugel afgewerkt met uiterst fijne schuine zijden, zou je zweren dat je de stopverf van de oorspronkelijke stalen ramen ziet. En ook de typische glasverdelingen brengen de industriële look helemaal terug.

Profel op Batibouw 2019: rank retroraam
Stratolo inspireert alle bouwers en verbouwers die houden van subtiele profielen met een strak uitzicht. Deze elegante aluminium ramen worden steeds meer toegepast, zowel om effectief oude stalen ramen te vervangen als om klassieke en moderne woningen een charmante retrotoets te geven.

Het Stratolo-raam heeft een ingenieus binnenwerk en koppelt daardoor moeiteloos comfort aan veiligheid en duurzaamheid.