Nieuwbouw

Tijdelijke dakconstructie beschermt bouwwerf in winter

Slecht weer kan voor behoorlijke overlast zorgen in de bouwsector, waardoor dure vertragingen en veiligheidsproblemen kunnen optreden, maar het wordt nog veel lastiger als je gaat bouwen vlak aan de Engelse kust midden in de winter. Het Devon Cliffs Holiday Centre in Exmouth, een van de grootste recreatiecentra in het zuidwesten van Engeland, onderging buiten het seizoen een meerdere miljoenen ponden kostende make-over; de renovatie van een van de hoofdgebouwen was daar onderdeel van. De gespecialiseerde aannemer Saxton Scaffolding moest een massief tijdelijk dak van 40 x 35 meter bouwen om de bouwlocatie aan de klifzijde te beschermen tegen de harde windstoten en regen en ervoor zorgen dat de bouw op schema bleef en kon worden voltooid voor de opening in het voorjaar van 2013.

Omdat veiligheid een topprioriteit was, werd er een UBIX-dak geleverd door Deborah Services. Het bleek de ideale bescherming tegen wind, regen en sneeuw tijdens de dakvernieuwing van het café en de winkels.

“Het is de eerste keer dat we het UBIX-systeem hebben gebruikt en we hebben ervaren dat het niet alleen onze gezondheids- en veiligheidseisen overtrof, maar ons ook tijd en geld bespaarde”, aldus Shaun Greenslade van Saxton Scaffolding. “De excellente technische ondersteuning gecombineerd met de installatie- en demontagesnelheid heeft ons ervan overtuigd nooit meer gebruik te maken van het oude ‘blikken’-systeem.”

Ondanks de felle windstoten, waardoor meer dan 130 ton contragewicht nodig was, werd het complete 40 x 35 meter grote UBIX tijdelijk daksysteem in minder dan twee dagen op zijn plek getakeld en gemonteerd door Saxton Scaffolding. Omdat het gebruik maakt van slechts een beperkt aantal componenten, is het UBIX® tijdelijk dak het lichtste en meest economische tijdelijke daksysteem op de markt en kan het zeer snel, veilig en economisch worden geïnstalleerd.

Ook interessant