Grootste fotovoltaïsche installatie in Brussel voorgesteld

  BE   21 februari 2012 Bron: Luna
In het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is de grootste fotovoltaïsche installatie officieel voorgesteld. 3.000 m² zonnepanelen op het dak van het gebouw van Plastoria zullen voor een jaarlijkse elektriciteitsproductie van 135.000 kWh zorgen.

GreenSun, installateur van fotovoltaïsche oplossingen met vestigingen in Woutersbrakel (Waals-Brabant) en Gent-Drongen stelt enkele maanden na de ingebruikname de grootste fotovoltaïsche installatie in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest officieel voor.

“Het gaat om ruim 650 fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd op een plat dak van 3.000 m2”, verduidelijkt Gaëtan Van der Kindere, gedelegeerd bestuurder en medeoprichter van GreenSun. “De hele installatie heeft een nominaal vermogen van 150kWp1. Jaarlijks zal ze 135.000 kWh produceren, vergelijkbaar met het jaarlijks verbruik van 40 gezinnen in Brussel. Daarmee zal onze klant zijn kantoren en opslagplaatsen van stroom voorzien.”

Kostenbesparingen en goede contacten
De installatie werd geplaatst op vraag van Plastoria, een bedrijf uit Anderlecht dat mode-accessoires ontwerpt, produceert en verdeelt. Volgens Lionel Wajs, COO van Plastoria, werd de keuze voor zonnepanelen ingegeven door twee overwegingen: “Uiteraard was het milieuaspect een belangrijke factor bij onze beslissing. Vanuit economisch standpunt wilden we echter ook onze energiekosten beter kunnen beheersen en zo minder afhankelijk worden.”

De jaarlijkse productie van ongeveer 135.000 kWh moet het bedrijf 35% doen besparen op zijn energiefactuur, nu goed voor 347.000 kWh.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo