Bedrijfsnieuws

The Swimming Pool Hub verwelkomt Flexline in haar groeiende Europese netwerk

The Swimming Pool Hub verwelkomt Flexline in haar groeiende Europese netwerk
The Swimming Pool Hub (TSPH), een prominente speler in de Europese zwembadindustrie, kondigt met trots de recente overname aan van Flexline, een fabrikant van op maat gemaakte polypropyleen copolymeer (PPC) zwembaden. De firma, gelegen in Evergem, heeft meer dan 15 jaar ervaring in de sector en verhuisde na de overname naar Aarschot. Deze strategische zet versterkt TSPH's positie in de markt en breidt haar productaanbod uit met de kwalitatief hoogwaardige zwembaden van Flexline, de nieuwste toevoeging aan de TSPH-groep.

TSPH, bekend als marktleider in exclusieve zwembadmodellen in vol-vinylester via haar merk LPW Pools, ziet in Flexline een waardevolle aanvulling op haar portfolio. Onder leiding van Antoon Boeykens, die nu de rol van managing director voor zowel LPW Pools als Flexline op zich neemt, is de groep klaar om een nieuwe groeifase in te gaan.

Boeykens benadrukt het belang van deze integratie: "Flexline brengt niet alleen een nieuw productassortiment in onze groep, maar ook een frisse kijk op innovatie. Hun expertise in PPC zwembaden vult onze bestaande productlijnen perfect aan."


Edmond de Fabribeckers, CEO van TSPH, licht de overname toe: "Deze stap past perfect binnen ons groepsbeleid om te voldoen aan de diverse behoeften van de Europese markt. PPC-zwembaden zijn een belangrijke toevoeging aan ons assortiment. De passie en inzet van ons team, van productiearbeiders tot managers, drijft ons om onze onderneming verder uit te breiden en nieuwe kansen te grijpen in zowel binnen- als buitenland."


Het huidige klantenbestand van LPW Pools reageert positief op de diversifiëring van het productgamma. Hiermee kunnen de zwembadbouwers bij dezelfde fabrikant terecht voor zowel vol vinylester kuipen als op maat gemaakte PPC zwembaden.

The Swimming Pool Hub verwelkomt Flexline in haar groeiende Europese netwerk

Innovatie en groei bij Flexline

Flexline onderscheidt zich door een sterke focus op digitalisatie en innovatie. Het bedrijf plant aanzienlijke investeringen in nieuwe, moderne machines vanaf februari 2024 om de productiecapaciteit en automatisering te verhogen. Met een huidige productie van 200 op maat gemaakte zwembaden per jaar en een capaciteit van 600 zwembaden, is Flexline goed gepositioneerd om aan de groeiende vraag te voldoen.

Nieuwe website en configurator

In lijn met deze innovatieve benadering heeft Flexline een nieuwe website gelanceerd, voorzien van een moderne configurator. Deze tool biedt geïnteresseerden de mogelijkheid om de verschillende opties voor hun zwembad te verkennen, variërend van infinity zwembaden tot zwemvijvers. Hier de nieuwe website ontdekken: www.flexline.be

Nieuwe kansen en internationale expansie

De overname van Flexline door TSPH is niet alleen een strategische zet in de markt, maar brengt ook een significante toename van werkgelegenheid met zich mee. De verwachting is dat er nieuwe banen gecreëerd zullen worden in zowel de productie als in de buitendiensten, wat een positieve impact zal hebben op de lokale economie.

Met deze overname zet TSPH ook stappen richting internationale expansie. De focus ligt niet alleen op de binnenlandse markt, maar ook op het betreden van nieuwe markten, met name in Scandinavië en Duitsland. Dit zal bijdragen aan de verdere groei en het succes van zowel TSPH als Flexline op internationaal niveau.

Ook interessant