Architectuur

Tentoonstelling over jarige Niemeyer

Maandag vierde Oscar Niemeyer zijn 101-ste verjaardag. Volgend voorjaar pakt cultureel centrum SCHUNCK-Glaspaleis in Heerlen uit met een tentoonstelling over de Braziliaanse architect, visionair en communist. De bijzondere tentoonstelling is samengesteld door gastcurator Lauro Cavalcanti, directeur van het Paço Imperial in Rio de Janeiro.

De tentoonstelling bestaat uit twee delen, waarbij niet alleen een overzicht getoond wordt van het indrukwekkende oeuvre en de carrière van Oscar Niemeyer - , maar waarbij ook de focus gelegd wordt op de significante en grote productie van zijn ontwerpen en gebouwen van de laatste tien jaar. Met zijn gigantisch oeuvre van meer dan 600 gebouwen heeft hij het aanzicht van de moderne architectuur wezenlijk vormgegeven.

Het centrale doel van de tentoonstelling is het blootleggen van het creatieve proces van deze belangrijke vertegenwoordiger van de Modernen. Dit doel wordt mede ondersteund door de diversiteit aan tentoonstellingsobjecten en door het gebruik van verschillende presentatievormen.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant