Vloerbekleding

Tarkett introduceert vloercollectie ter verbetering van welzijn

Tarkett introduceert vloercollectie ter verbetering van welzijn
Tarkett, marktleider in vloerinnovaties, introduceert een nieuwe heterogene vinylcollectie. Deze collectie bevat verschillende oplossingen die onder andere het welzijn van bewoners in rust- en ziekenhuizen verbetert. De nieuwe producten voldoen aan de strengste technische en gezondheidseisen voor de gezondheidszorg, bejaardenzorg en onderwijsinstellingen. Daarnaast combineert Tarkett design, weerstand en duurzaamheid in hun nieuwe collectie.

De collectie bestaat uit vier productlijnen, geschikt voor vloeren, muren, trappen en accessoires. De onderhoudsvriendelijke producten bieden dank zij het volledige aanbod van verschillende kleuren, patronen en texturen de mogelijkheid om op elke locatie een unieke sfeer te creëren.

Tarkett
  • Excellence, verkrijgbaar in maar liefst 250 tinten en designs, is met name geschikt voor intensief gebruik in scholen, ziekenhuizen, winkels, horeca en kantoren. De matte afwerking verzacht de lichtreflectie van de vloer voor een realistischere look en extra comfort. De productlijn, Excellence, is ook beschikbaar in compacte, akoestische, tegel- en loose lay profielen.

  • Platinium biedt een lange levensduur en een extreme weerstand bij intensief gebruik. Het materiaal absorbeert tot 17 decibel geluid, biedt een uitstekende resistentie bij het rollen van zware lasten en is hierdoor geschikt voor toepassingen in ziekenhuizen en zorginstellingen. Er zijn meer dan 140 referenties beschikbaar.

  • ProtectWALL beschermt en houdt muren in de gezondheidszorg, het onderwijs en hotels in een langdurige goede staat. De slimme designs van ProtectWALL maskeren krassen, absorberen schokken en zijn daarnaast ook makkelijk te reinigen. Als slim en voordelig alternatief voor verf, behoudt deze productlijn op duurzame wijze het uiterlijk van muren en deuren. ProtectWALL is beschikbaar in 50 verschillende kleurreferenties die allemaal perfect zijn te combineren met Excellence, Platinium en Tapiflex Stairs producten.

  • Tapiflex biedt veiligheid en comfort bij het traplopen. Dit wordt mogelijk gemaakt door zichtbaar contrast en antislipranden te voorzien. Het materiaal is zeer resistent. Tien Tapiflex Trap kleurreferenties hebben een zelfklevende achterzijde waardoor ze op een eenvoudige en snelle manier bevestigd kunnen worden.

De bovenstaande vier productlijnen zijn vlot met elkaar te ‘mixen & matchen’, waardoor architecten en ontwerpers een totaalconcept voor een geheel gebouw kunnen ontwerpen. Zo is er de mogelijkheid om kleuren en patronen over verschillende vloerbedekkingen heen te mengen en te combineren met wand- en trapoplossingen en op die manier een op maat gemaakt en origineel design te realiseren.

Licht draagt bij aan welzijn

Het gebruik van het juiste licht bevordert de toestand van de patiënt of gebruiker. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe collectie, heeft Tarkett rekening gehouden met de specifieke behoeften van scholen, ziekenhuizen en instellingen voor ouderen op basis van drie soorten licht: functioneel, natuurlijk en slim licht.

Hierdoor kunnen verschillende sferen en aangename leefruimtes worden gecreëerd om het welzijn van de gebruikers te bevorderen. De nieuwe vinylcollecties houden tevens rekening met de lichtreflectiewaarde (LRV) van elke kleur in het gamma om aan alle LRV-criteria te voldoen. Door een zorgvuldige berekening van de reflectiewaarden en het gebruik van lichtere vloerbedekkingen kan hiermee tevens energie worden bespaard.

Gezondheid & duurzaamheid

Alle producten uit de nieuwe vloercollectie zijn volledig ftalaat-vrij en bevatten tot 100 maal minder vluchtige organische stoffen (VOS) dan de EU-norm EN-ISO-16000-9. Bovendien zijn het volledig recycleerbare producten, ontworpen met betrouwbare en gerecycleerde materialen.

Tarkett

Ook interessant