Architectuur

Sun Architecture neemt A10 over

Boom uitgevers Amsterdam heeft het tijdschrift A10 new European architecture per 1 februari 2010 overgenomen. Het tijdschrift en de redactie zijn een belangrijke inhoudelijke aanvulling op de architectuuruitgeverij van Boom uitgevers Amsterdam, SUN architecture. Met de overname denkt Boom uitgevers Amsterdam de markt voor informatie over architectuur, stedenbouw en landschap beter te kunnen benaderen.

A10 new European architecture werd in 2004 opgericht door architectuurhistoricus en criticus Hans Ibelings en grafisch vormgever Arjan Groot. Met een klein team in Amsterdam, en een groot netwerk van correspondenten in heel Europa weten de samenstellers van A10 vaak als eerste en soms ook als enige te berichten over de laatste ontwikkelingen op het gebied van de architectuur. Het tijdschrift dat in heel Europa wordt gedistribueerd, weet een steeds groter publiek te bereiken en heeft in vijf jaar tijd een eigen plaats verworven in het landschap van architectuurmedia.

Toekomst

De A10-redactie zal het tijdschrift zes keer per jaar blijven maken. De marketing- en communicatie-inspanningen van Boom en A10 samen zullen de effectiviteit van het magazine vergroten en de samenwerking biedt de mogelijkheid om de verdere groei van A10 gestalte te geven.