Domotica

Succesvolle beurs Domotica & Slim Wonen

De zesde editie van de Beurs Domotica is geslaagd! De deelnemers zorgden twee dagen lang voor een goede sfeer in het Evoluon in Eindhoven. Opvallend dit jaar is de toenemende populariteit in de domoticawereld van smartphones en tablets. Nu deze gadgets steeds meer ingeburgerd raken, worden ze ook vaker gebruikt voor praktische toepassingen. Ook de twee side events trokken veel (internationale) gasten. Met deze workshops, verschillende lezingen, 125 stands en verschillende themapleinen was er voor de 3.200 geregistreerde deelnemerd weer een breed programma.

Winnaar Smart Homes Award

Woon Initiatief Nuenen(WIN) werd door de jury, tijdens de Beurs Domotica & Slim Wonen, uitgeroepen tot winnaar van de Smart Homes Award. De jury: “Van de vier genomineerden heeft dit project de meest duidelijke visie op wonen en de rol van domotica daarbij. Het project heeft een goede balans tussen wat er kan en wat wordt aangeboden, waarbij in de toekomst nieuwe diensten worden gerealiseerd. Daarnaast is er een breed consortium voor de realisatie van het project; opdrachtgever, zorgaanbieder, ouders, bewonersraad, adviseur en installateur.

We mogen met overtuiging stellen dat Nederland binnen Europa een van de koplopers is in het toepassen van Domotica en Slim Wonen voor de bewoonde omgeving. Als Nationaal Kenniscentrum voor Domotica & Slim Wonen vinden we het van groot belang dat de gerealiseerde projecten de aandacht krijgen die ze verdienen. Op die manier kunnen we van elkaar leren en de opgedane kennis als handvatten gebruiken om de realisatie van toekomstige Domotica projecten te verbeteren.