Duurzaam Bouwen

Studiereis Duurzame Wijken (31 maart 2015)

Studiereis Duurzame Wijken (31 maart 2015)
Eva-Lanxmeer
De laatste jaren werkt men in Vlaanderen in toenemende mate aan duurzame wijkontwikkeling. Er bestaan al verschillende interpretaties, nog vaak komt dit neer op energiebesparende wijken. Vanuit het Ecopolis-denkkader werkt VIBE al jaren aan een bredere visie op ecologische stedenbouw. Bedoeling is dat een stad, wijk, buurt... zelf oplossingen tracht te bedenken voor haar ecologische voetafdruk en tracht vanuit het voorkomingsprincipe te werken aan duurzame ontwikkeling op wijkniveau.

Hierbij komen ecologische, plaatsgebonden, sociale en participatie-aspecten aan bod. De studiereis naar een aantal gerealiseerde en internationaal bekende topvoorbeelden uit Nederland is een facultatieve uitstap voor de postgraduaat studenten "Bio-Ecologisch Bouwen en Wonen". Duurzaam bouwen en wonen vanuit bio-ecologisch perspectief". Daarnaast stellen we de beschikbare plaatsen open voor andere geïnteresseerden.

Onder leiding van ervaren lokale gidsen loopt en fietst u rond in de betrokken wijken en krijgen het verhaal van het ontstaan en de groei van de wijken woord en beeld. Ook technische en uitvoeringsaspecten komen aan bod. Erik Rombaut, ecopolisexpert en docent (Sint-Lucas Gent en KU Leuven@technologiecampus Gent) begeleidt u tijdens deze dag.

Het volledige programma vind je hier. Inschrijven kan via dit formulier.

Ook interessant